tieri_anri_barselonaSP JUŽNA AFRIKA

Tjeri Anri spreman da „greje“ klupu

 

Tjeri Anri, fudbalerš koji je za francusku reprezentaciju odigrao 121 utakmicu i postigao rekordan broj golova –  51, spremno prihvata verovatnu činjenicu da će na Svetskom prvenstvu grejati klupu „tricolora“.

Takav se zaključak može izvesti na osnovi tri pripremne utakmice koje su Francuzi odigrali za Svetsko prvenstvo. Pobedili su Kostariku s 2-1, odigrali s Tunisom 1-1, a u petak su se propisno izblamirali porazom od Kineza 1-0, iako je Kina nastupila u nekompletnom sastavu.

Povezana vest:  PRIPREME OFK BEOGRADA, Tim sa Karaburme u subotu protiv Hajduka

U svakom slučaju, Anri ni u jednoj od te tri utakmice nije bio u početnoj postavi. Očigledno je da ga status rezerve čeka i na Mundijalu.

-U fudbalu postoji logika. U poslednja četiri meseca nisam igrao baš često u svom klubu Barseloni. Trenutno postoji igrač koji je ispred mene u planovima selektora, a to je Nikolas Anjelka. Ja to prihvatam – kaže 32-godišnji Tjeri Anri.

Povezana vest:  Milojević: Nisam zadovoljan

Selektor Rajmond Domenek, koga će posle SP a na klupi zameniti Loran Blan, teško može da podnesejedan dan u kojem neće novinarima ponuditi svoju ironiju. Tako je na pitanje da li je Francuska spremna za nastupe u grupi A, u kojoj su još domaćin Južnoafrička Republika, Meksiko i Urugvaj, spremno odgovorio: -Nadam se da nismo spremni!

Povezana vest:  Mikel presrećan zbog prvog gola u Premijer ligi

Nakon što su ga novinari pogledali „kao tele u šarena vrata“, ponudio je dodatak.

-Nije sada trenutak u kojem trebamo da budemo spremni, već kada na red dođe prva utakmica, 11. juna protiv Urugvaja. Još nam je ostalo sedam dana da popravimo neke finese.