czv jav slavlje 23082015 0008

Zvezda sigurna i protiv Javora, 19. pobeda u nizu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Ivanjici ekipu Javora 3:0 u utakmici 22. kola, poslednjeg u jesenjem delu Super lige Srbije i tako vezali 19. pobedu u domaćem šampionatu. Golove za Zvezdu postigli su Ugo Vijeira u petom, Srdjan Plavšić u 55. i Aleksandar Katai u 70. minutu. Crveno-beli su ubedljivo prvi na tabeli Super lige sa 62 boda, dok je Javor osmi sa 30 bodova. 
U prvom poluvremenu današnjeg meča u Ivanjici bilo je prilika za više golova, ali je vidjen samo jedan i to na samom početku utakmice, u petom minutu. Vijeira je lepo primio loptu na nekoliko metara od gola domaćih, „okrenuo“ je nekoliko igrača Javora i savladao golmana Vladana Djogatovića.
Najbliži golu u prvih 45 minuta bio je Slavoljub Srnić, koji je pogodio stativu. 
Javor je ofanzivnije krenuo u nastavak utakmice, ali je posle 10 minuta igre u drugom poluvremenu na semaforu pisalo 0:2. Vijeira je pokušao, njegov udarac je odbranio Djogatović, ali je Plavšić natrčao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu Javora. 
Zvezda je nakon drugog gola kontrolisala dešavanja na terenu, tempo igre je malo opao, ali je, ipak, vidjen još jedan pogodak. Pobedu Zvezde je u 70. minutu golom posle kontranapada potvrdio Katai. Prolećni deo šampionata u Super ligi Srbije počeće 20. februara naredne godine.

Povezana vest:  Park prelazi u KPR