murinjo ljut

Čelsi i Morinjo sporazumno raskinuli ugovor

Fudbalski klub Čelsi i trener Žoze Morinjo sporazumno su danas prekinuli saradnju, saopštio je londonski klub.
-Svi u Čelsiju su zahvali Žozeu na njegovom ogromnom doprinosu otkako se vratio u klub u leto 2013. Njegove tri šampionske titule, FA kup, Komjuniti šild i tri Liga kupa u dva mandata ga čine najuspešnijim trenerom u 110-godišnjoj istoriji kluba. Ali, Žoze i uprava su se složili da ove sezone rezultati nisu bili dovoljno dobri i veruju da je u najboljem interesu za obe strane da se rastanu – navodi se u saopštenju na sajtu Čelsija.
Aktuelni šampion Engleske Čelsi ove sezone ne postiže očekivane rezultate u prvenstvu, pošto je u 16 kola pretrpeo devet poraza i zauzima 16. mesto na tabeli sa 15 bodova, 20 manje od prvoplasiranog Lestera, ali i bodom manje od zone ispadanja.
Čelsi se plasirao u osminu finala Lige šampiona i igraće protiv Pari Sen Žermena narednog februara.
-Klub želi da istakne da nas je Žoze napustio pod dobrim uslovima i da će uvek ostati voljena, poštovana i značajna figura u Čelsiju. Njegova zaostavština na Stamford Bridžu i u Engleskoj je garantovana i uvek će biti toplo dočekan na Stamford Bridžu – navodi se u saopštenju.
Čelsi je naveo da će se sada koncentrisati na to da „talentovana ekipa ispuni potencijal“ i da se neće oglašavati dok ne bude imenovao novog trenera.
Morinjo je 7. avgusta produžio ugovor na četiri godine, a britanski mediji spekulišu da će posle otkaza 52-godišnji trener od Čelsija dobiti 40 miliona funti.
Poslednji put Morinjo je predvodio Čelsi u ponedeljak, kada je njegov tim izgubio od Lestera sa 1:2.
Prema pisanju britanskih medija, glavni kandidati za trenera Čelsija su Pep Gvardiola iz Bajerna iz Minhena, kao i treneri koji su trenutno bez posla, Gus Hidink koji je već radio u Čelsiju, bivši trener Real Madrida Karlo Ančeloti, bivši trener Reala, CSKA iz Moskve i Sevilje Huande Ramos, kao i Brendan Rodžers, bivši trener Liverpula koji je bio trener omladinaca u Čelsiju.

Povezana vest:  Serija A biće prekinuta ako bude pozitivnog testa na korona virus