srbija_reprezentacija_velikaSrbija pobedila Kamerun sa 4:3 u Beogradu

 

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Kameruna sa 4:3 u poslednjoj utakmici pred početak Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Golove za Srbiju postigli su Miloš Krasić u 16, Dejan Stanković u 25, Nenad Milijaš iz penala u 44. i Marko Pantelić u nadoknadi vremena prvog poluvremena.

Strelci za Kamerun bili su Pjer Vebo u 5. i 20. minutu, i Erik Čupo-Moting u 67. minutu.

Srbija je prvi put igrala u crvenim dresovima sa belim krstom. U timu nije bilo štopera Nemanje Vidića, koji je imao visoku temperaturu.

U prvom poluvremenu postignuto je čak šest golova, a Kamerun je dva puta vodio. Sva tri gola afrička selekcija postigla je posle prekida i sva tri postignuta su glavom.

Uprkos velikom broju golova, tempo utakmice nije bio brz i nije bilo mnogo uzbuđenja i duela, tako da oko 20.000 gledalaca nije imalo mnogo šta da vidi osim golova.

Povezana vest:  Dvojica ruskih navijača ranjena u tuči

Srbija je prva zapretila preko Pantelića u 4. minutu. Centarfor Srbije uspeo je da prodre u šesnaesterac sam, ali je iskosa sa desne strane šutirao pravo u golmana.

milos_krasic_srb_kamVeć u sledećem napadu, Kamerun je uputio prvi šut u okvir gola i postigao prvi pogodak. Benoa Asu-Ekoto dobio je loptu posle slobodnog udarca i centrirao u šesnaesterac ka Vebou. Golman Srbije Vladimir Stojković istrčao je, ali nije bio dovoljno agresivan, tako da je Vebo neometano glavom smestio loptu u mrežu.

U 16. minutu Pantelić je uputio loptu Milanu Jovanoviću na levo krilo, on je centrirao u šesnaesterac, Nikola Žigić je pao u pokušaju da dohvati loptu, a niko iz odbrane Kameruna nije uspeo da izbaci loptu, tako da je Krasić smestio u mrežu.

Radost domaćina kratko je trajala, pošto je samo pet minuta kasnije Kamerun ponovo poveo. Iz kontranapada Landri N’Guemo je centrirao u šesnaesterac i pronašao potpuno samog Veboa, kome nije bilo teško da savlada Stojkovića, ovog puta „zakucanog“ za liniju gola.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Braga vodi protiv Partizana sa 1:0 posle prvog poluvremena

To nije poremetilo Srbiju i nastavila je sa napadima, ali ne baš organizovanim. Iz takve jedne akcije, lopta je došla do Krasića na oko 18 metara, koji je prosledio unazad za Stankovića. Kapiten je u naletu uputio oštar šut po zemlji za izjednačenje.

Kamerun je ponovo preko Veboa imao još jednu šansu, ali nije uspeo da iskoristi i svoj treći šut u okvir gola.

U 42. minutu dosuđen je penal kada je Stefan Mbija u šesnaestercu udario Jovanovića. Milijaš je u 44. iskoristio jedanaesterac za prvo vođstvo Srbije na meču.

Igralo se samo dva minuta nadoknade u prvom poluvremenu, ali je Pantelić iskoristio to vreme i dao još jedan gol. Jovanović je centrirao sa leve strane, loptu u šesnaestercu nije lepo zakačio Branislav Ivanović, ali je zato Pantelić došao do nje i smestio je u mrežu.

Povezana vest:  Pedeset osumnjičenih za nameštranje utakmica u Mađarskoj

Oba selektora imala su izmene na poluvremenu, a Radomir Antić imao je tri. Trener Srbije imao je ukupno šest izmena na meču, ali njegov tim nije postigao više nijedan gol.

Njitap Žeremi je centrirao u 67. minutu, a Erik Čupo-Moting je ostao sam i glavom savladao Stojkovića.

Do kraja meča bilo je mnogo poluprilika, ali nijedna izglednija.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Obradović (Kolarov, 46′), Subotić, Luković, Krasić (Ninković, 69′), Stanković, Milijaš (Petrović, 46′), Jovanović (Tošić, 68′), Žigić (Lazović, 46′), Pantelić (Mrđa, 61′).

KAMERUN: Sulejmanu, Asu-Ekoto, N’Kulu (Matip, 64′), Žeremi, Mbija, Basong, Mandžek (Žeremi, 46′), Makun, Abubakar (Emana, 46′), Vebo (Idrisu, 64′), Čupo-Moting (Bong, 79′).