sven_goran_eriksonErikson se vraća u Englesku: San mi je da budem trener Liverpula, oduvek sam njihov navijač

 

Švedski trener na klupi fudbalske reprezentacije Obale Slonovače Sven Goran Erikson javno je potvrdio kako bi voleo da preuzme upražnjenu klupu engleskog Liverpula.

Za razliku od Holanđanina Gusa Hidinka, koji se takođe medijski spominjao kao mogući naslednik Rafe Beniteza na klupi Redsa, a koji je odbio takvu mogućnost rekavši da je dugoročno ugovorno vezan sa fudbalskim savezom Turske, Erikson ima ugovor sa savezom Obale Slonovače samo do završetka SP u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Crvena zvezda u Antaliji pobedila rumunski Petrolul

-Liverpulov sam navijač čitav život. Nisam to nikad spominjao dok sam bio selektor engleske jer sam mislio da to ne bi bilo pošteno – rekao je trener koji je vodio englesku reprezentaciju 2001. i 2006. godine.

-Šokiralo me kada sam čuo da je Rafa Benitez smenjen. Da li bi ja voleo da budem menadžer Liverpula?! Svakom treneru je san da trenira Liverpul. Moj otac je takođe bio Liverpulov navijač i svake subote bi smo gledali utakmice engleske lige na televiziji. Liverpulove utakmice su često prenosili i mi smo ih pratili i navijali za njih. Liverpul je oduvek bio moja ekipa i to se nije promenilo.

Povezana vest:  Otvoren teren za mali fudbal u Valjevu

-Kada sam započinjao svoju trenersku karijeru, sećam se da sam dobio poziv da dođem u Liverpulovu svlačionicu i vidim kako stvari funkcionišu. U to je vreme menadžer bio Džo Fagan. Sećam se kako me proveo Enfildom. Bila mi je čast što sam dobio takav poziv i nikada neću zaboraviti taj trenutak. Liverpul je oduvek imao posebno mesto u mom srcu – objasnio je između ostalog bivši trener Benfike, Fiorentine, Sampdorije, Lacija i Mančester Sitija.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Metalac u osmini finala