nemanja mihajlovic rad

Nemanja Mihajlović i zvanično u Partizanu

Fudbalski klub Partizan predstavio je danas novog igrača, Nemanju Mihajlovića, koji je sa crno-belima potpisao ugovor do 2019. godine.  Mihajlović, koji će u januaru napuniti 20 godina, u Partizan je stigao još tokom leta, ali je zbog stava čelnika „građevinara“ da ne prodaju igrače Partizanu i Zvezdi tada potpisao ugovor sa Teleoptikom. 
U dresu Teleoptika nije odigrao nijedan minut, jer onda ove sezone ne bi imao pravo nastupa za Partizan.
-Izuzetno mi je drago što sam član ove porodice. Iza mene je težak period, koji sam prevazišao. Psihički sam mnogo napredovao, najgore za igrača je kad nema utakmice u nogama. Nisam mogao da nastupam, bilo mi je krivo, ali sada je na meni da se vratim u dobru formu. Nadam se da će kada krene prvenstvo biti sve kako treba – rekao je Mihajlović novinarima na stadionu Partizana. 
Mihajlović je naveo da nije obraćao pažnju na to na koliko je godina potpisao ugovor sa Partizanom i istakao da smatra da je prelazak u Humsku jako dobar potez.  Mihajlović je već sarađivao sa novim trenerom Partizana Ivanom Tomićem.
-Sarađivali smo u omladinskoj selekciji, poznajemo se. Verujem da ću kroz njegov sistem dosta napredovati… U Partizanu možete samo da napredujete – naveo je Mihajlović, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 77.
Mihajlović je u Partizan stigao iz Rada.
-Meni će Rad uvek biti u srcu, uvek navijam za Rad, osim kad igra protiv Partizana – rekao je Mihajlović. 
Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da veruje da će Nemanja Mihajlović biti budućnost crno-belih.
-Nemanja će biti jedan od nosioca igre Partizana u budućnosti, siguran sam da ima kvalitet da napravi velike stvari. Ima vanserijski kvalitet, potencijal koji izuzetno cenim, on je igrač od kojeg najviše očekujem u narednom periodu. Sada je sve na njemu, na njemu je da priča na terenu – rekao je Iliev. 
Iliev je naveo da bi za crno-bele bilo mnogo bolje da je Mihajlović mogao da igra tokom prvog dela sezone u Super ligi Srbije.  Novinare je zanimalo da li Mihajlovića vidi kao naslednika Andreje Živkovića.
-Ne bih voleo nikoga da poredim. Kao što je Živković vanserijski talenar, isto mislim i za Necu. Želim da bude dovoljno kvalitetatan, da preuzme odgovornost na terenu, to je kao zadatak dobio od trenera i mene – rekao je Iliev.
Iliev je prošle nedelje najavio „trasfer bombe“, pa je upitan da li uskoro u Partizan stižu nova pojačanja. ;
-Mihajlović je za mene ta bomba koja će da ekplodira, nadam se već na proleće. Prelazni rok počinje 18. januara, imajte malo strpljenja – kazao je Iliev.
Iliev je dodao da se dosta govori o odlasku Umarua Abubakara, da ima dosta poziva, ali da nije stigla nijedna konkretna.  Takođe, novinare je zanimalo i da li je tačna informacija da je Stefan Babović zatražio raskid ugovora. 
-Nisam pričao sa njim o njegovoj daljoj karijeri. On je i dalje igrač Partizana… Ako i do toga dođe, on će imati maksimalnu podršu i od mene i od svih u klubu – rekao je Iliev.
Kao i u prošlom prelaznom roku i ovog puta se kapiten Vojvodine Marko Ivanić povezuje sa klubom iz Humske, ali je prema navodima medija on i ovog puta odbio ponudu Partizana. 
-Ne zna noć što donosi dan, ne zna dan šta donosi noć – bio je odgovor Ilieva na pitanje vezano za Ivanića.

Povezana vest:  Partizan poražen na početku prolećnog dela Super lige