Marakana

Zvezda želi Realov sistem, Perez ponudio savete

Rukovodstvo FK Crvena zvezda kontaktiralo je Real Madrid u želji da unapredi članstvo i sistem funkcionisanja, kao i da dobije savete od najtrofejnijeg kluba na svetu.
Odgovor je stigao direktno od predsednika kraljevskog kluba Florentina Pereza, koji je pismom objasnio kako funkcioniše Real i ponudio da svojim iskustvom pomogne Crvenoj zvezdi.
-Real Madrid je sportska asocijacija i kao takva u vlasništvu je 92.000 svojih članova. Bord direktora se bira kroz direktno glasanje svih članova svake četiri godine i njegov rad nadgleda i Skupština kluba od 2000 članova koju čine i biraju članovi. Real Madrid je imao čast da bude proglašen sa svetskog lidera među sportskim klubovima u smislu obrtnih sredstava i to se dešava već 11. godinu u nizu. Naš godi?nji izveštaj je primer primene ovih principa u rukovodstvu kluba – navodi se u pismu Pereza, koje je dostavljeno predsedniku crveno-belih Svetozaru Mijailoviću.
Prvi čovek Reala ističe da je ponosan što sa Crvenom zvezdom deli članstvo u Evropskoj asocijaciji klubova, gde se brane principi fer-pleja, dobrog upravljanja i transparentnog rada.
-Nadam se da će vam ove informacije biti od koristi i koristim ovu priliku da vam pošaljem tople pozdrave.

Povezana vest:  FK Borac: Oštećeni smo i pokradeni