jose-mourinho_real

Igrači Reala zasluge za osvajanje Kupa kralja pripisuju Murinju

 

Svi fudbaleri madridskog Reala redom, posle velike pobede nad Barselonom (1:0) i osvajanja Kupa kralja najviše zasluga za osvojenu titulu pripisali su treneru Žozeu Murinju. Razdragani igrači Reala aplaudirali su svom treneru kojeg su posle velike pobede prilikom proslave visoko podigli na rukama i bacali ga u vazduh.

-Murinjo je fenomen! Promenio je naš mentalitet. Patili smo na terenu, ali na kraju smo osvojili trofej i on je za sve madridske navijače. Zahvaljujemo im se na podršci i mislim da im se možemo odužiti osvojenom titulom – rekao je Realov kapiten Iker Kasiljas posle prve klupske titule u Kupu kralja od 1993. godine i 18. ukupno u istoriji.

Povezana vest:  Marka: Dijego Kosta želi da se vrati u Atletiko

Impresioniran radom kontroverznog portugalskog stručnjaka je i desni bek „kraljevskog kluba“ Sergio Ramos.

-Ono što pokušava da usadi u nas funkcioniše savršeno. Murinjo je kapetan našeg broda i pratićemo ga do smrti – rekao je Ramos.

Strelac jedinog gola na Mestaji u 102. minuti igre, koji je Realu doneo titulu, Kristiano Ronaldo, posle utakmice je rekao:

Povezana vest:  Torino poslao ponudu Fiorentini za Adema Ljajića

-Jako sam srećan. Ovo je vrlo važna titula i naš cilj je bio da osvojimo taj pehar. Murinjo radi sjajan posao i puno nam pomaže. Iz njega zrači pozitivna energija i mi je osećamo.

Oduševljen je bio i asistent jedinog gola Angel di Maria:

-Znali smo da možemo da osvojimo titulu i učinili smo to. Snaga ove ekipe je jedinstvo i želja za pobedom. Nadamo se da ovako možemo da nastavimo jer smo homogeniji nego ikad.

Povezana vest:  Gvardiola: Nisam očekivao da će biti ovako dobro