fifa

ESPN zove kandidate za predsednika Fife na debatu

Američka televizija ESPN pozvala je danas petoricu kandidata za predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) na TV debatu. Kako prenosi BBC, američka televizija planira da bude domaćin te debate u Londonu 29. janura 2016. Godine Izbori za prvog čoveka Fife održaće se 26. februara naredne godine u Cirihu.
Kandidati za predsednika Fife su jordanski princ Ali bin el Husein, Žerom Šampanj, Djani Infantino, šeik Salman bin Ebrahim el Kalifa i Tokio Seksvejl. Na poziv ESPN-a do sada je jedino odgovorio Šampanj.
-ESPN je predložio debatu uživo, ja sam već pristao – rekao je on.
Jedan od ovih kandidata zameniće na toj poziciji Sepa Blatera koji je na čelu Fife od 1998. godine. Blater je krajem maja ove godine na predsedničkim izborima dobio svoj peti mandat, ali je četiri dana kasnije podneo ostavku zbog velikog pritiska javnosti posle hapšenja visokih zaničnika Fife u istrazi američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.
Etički komitet Fife je, u medjuvremenu, suspendovao je Blatera i predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišela Platinija na po osam godina.

Povezana vest:  Huntelar propušta baraž za Ligu šampiona