gvardiola opsuetn

Lipi: Gvardiola je revolucionar, ali Ančeloti je najbolji

Italijanski fudbalski trener Marčelo Lipi rekao je danas da je Pep Gvardiola revolucionar, ali je istakao da je Karlo Ančeloti, ipak, trenutno najbolji trener na svetu.
Gvardiola je prvi revolucionar u fudbalu od Arigo Sakija. On je stvorio i trenirao najjači tim ikada. Barselona je osvojila sve. Dao je značajan doprinos istoriji fudbala. Gvardiola je danas jedan od dva-tri najbolja trenera na svetu – rekao je Lipi za Gazeta delo Sport.
Gvardiola će na kraju sezone napustiti Bajern iz Minhena, a još se ne zna gde će posle Nemačke. Mediji kao potencijalne klubove Španca pominju Mančetser siti, Mančester junajted, Pari Sen Žermen… Gvardiolu će na klupi Bajerna zameniti Italijan Karlo Ančeloti.
-Trener broj jedan je Ančeloti, ne postoji niko kao on. Osvojio je titulu u svakoj zemlji u kojoj je radio. Uradiće to i u Nemačkoj. Ono što je najvažnije, ne postoji nijedan igrač koji je negativno govorio o njemu. Za to je potreban kvalitet i fudbalska kultura – naveo je Lipi.
Lipi je u intervjuu italijanskom listu govorio i timovima u Seriji A.
-Postoje timovi koji su se mnogo promenili, kao što su Milan, Inter i Juventus. Nije moguće uvek naći srce problema. Ali, Milan je vrlo jedinstven tim – rekao je Lipi.

Povezana vest:  Nikolić zadovoljan učinkom ekipe