JULIO_CEZAR_1SP JUŽNA AFRIKA

Žulio Cezar propušta prvi meč posle dve godine

 

Golman fudbalske reprezentacije Brazila Žulio Cezar neće moći zbog povrede da brani na sutrašnjoj prijateljskoj utakmici protiv selekcije Tanzanije u Dar es Salamu.

To će biti prvi meč na kojem jedan od najboljih svetskih golmana neće čuvati mrežu nacionalnog tima posle pune dve godine.

Povezana vest:  Uz ulaznicu za Jang Bojs, besplatno i za Rad

Brazilska fudbalska konfederacija (CBF) potvrdila je da Žulio Cezar zbog povrede leđa nije ni otputovao sa saigračima u Tanzaniju.

-On će nastaviti da vežba pod nadzorom fizioterapeuta – saopštila je CBF.

Golman evropskog šampiona Intera iz Milana povredio se na prijateljskom susretu protiv Zimbabvea, u sredu u Harareu (3:0), kada je bio prinuđen da izađe sa terena u prvom poluvremenu. On je bio starter na prethodnih 26 utakmica reprezentacije Brazila, a poslednji put je izostao sa prijateljskog susreta protiv Venecuele u junu 2008. godine.

Povezana vest:  Van Gal: Nisam potpisao za Junajted, imam i druge opcije

Selektor petostrukih prvaka sveta Karlos Dunga izjavio je da povreda Žulija Cezara nije ozbiljna i da će se on uključiti u pun trenažni proces već za nekoliko dana.

Brazil sutra protiv Tanzanije igra poslednji kontrolni meč pred start prvenstva sveta u Južnoj Africi, na kojem će se takmičiti u G grupi sa Severnom Korejom, Obalom Slonovače i Portugalijom.

Povezana vest:  Frank Riberi: U 2011. sigurno neću ponoviti stare greške