badstuber holger

Badštuber želi mesto u reprezentaciji za EP u Francuskoj

Fudbaler Bajerna iz Minhena Holger Badštuber rekao je danas da se oporavio od povreda i da će pokušati da izbori mesto u reprezentacije Nemačke za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
Badštuber je smatran jednim od najboljih centralnih bekova na svetu, ali je u poslednjih nekoliko sezona imao mnogo problema sa povredama.
On je propustio drugi deo sezone 2012-2013 i celu sezonu 2013-2014 zbog problema sa ligamentima kolena, zbog čega nije bio u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, na kome je Nemačka trijumfovala.
Badštuber se vratio u ekipu Bajerna, ali je u aprilu pokidao mišić butine i tek u novembru se vratio, pa je ove sezone odigrao pet utakmica za Bajern.
-Evropsko prvenstvo je još daleko. Mesto u državnom timu je cilj, sve ću tome posvetiti i spreman sam, ali prvo želim da dam doprinos ekipi Bajerna – rekao je Badštuber za Bild.
Posle 17 kola Bajern je prvi na tabeli sa osam bodova prednosti nad drugoplasiranom Borusijom iz Dortmunda. Ekipa će se posle pauze sutra okupiti, a u sredu će otputovati na pripreme u Dohi.

Povezana vest:  Suso nastavlja karijeru u Milanu

PHOTO: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images