Predsednik R13FS Predrag Pantic sa sudijama finale Dorcol - Partizan 2015

RAGBI 2013
PANTIĆU NOVE ČETIRI GODINE

Ragbi 13 federacija Srbije održala je krajem kalendarske godine redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je potvrđeno da će i u naredne četiri godine predsednik R13FS biti Predrag Pantić. Nakon istorijske 2015. godine u kojoj je seniorska reprezentacija osvajanjem Evropskog šampionata B stigla do rekordnog 11. mesta na rang listi Međunarodne ragbi liga federacije (IRLF), članovi Skupštine R13FS potvrdili su poverenje u aktuelno rukovodstvo.

Pantić je izabran jednoglasno i predsojećem mandatu od nove četiri godine imaće veliku pomoć od nešto izmenjenog Upravnog odbora u kojem se još nalaze Radoslav Novaković, Blagoje Stoiljković, Mladen Đurić i Jovan Vujošević. U operativnom delu Federaciju će voditi novi generalni sekretar Slobodan Manak, dok će se u Nadzornom odboru ubuduće nalaziti David Bakić, Aleksandar Milošević i Dejan Škarić.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Tomas Morgenštern: Sada je pritisak pao s mojih leđa i sledi zabava

Na Skupštini na kojoj je bilo prisutno 15 od 24 delegata jednoglasno je potrdila izveštaj u radu u prethodnom periodu u kojem su glavni ciljevi ispunjeni, a to je potpuna afirmacija seniorske selekcija koja ima ulogu lidera u ragbiju 13 u regionu. Istovremeno, definisani su i planovi za novu sezonu u kojoj će Srbija imati realnu šansu da uđe u top deset selekcija na planeti. Naša reprezentacija u 2016. godine pošto će u poslednjoj rundi kvalifikacija za SP u Grupi A igrati protiv Velsa i Italije. U takmičenju koje će trajati u drugoj polovini oktobra, prvoplasirane ekipe iz obe grupe (u Grupi B su Irska, Rusija i Španija) idu direktno na SP, a drugoplasirani timovi igraju baraž 4. novembra u engleskom gradu Liju za preostalo treće mesto iz evropskih kvalifikacija.

Povezana vest:  BIATLON, Nojner se povlači sledeće godine

Prvi korak u pripemama za poslednje borb za odlazak na SP, Srbija će imati već krajem januara i početkom februara za kada je planirana turneja po Australiji. Uz sticanje potrebnog iskustva igrajući protiv jačih ekipa, cilj turneje je i da se pokušaju da se animiraju igrači srpskog porekla koji bi u kvalifikacijama potom pojačali konkurenciju u reprezentaciji.
Na Skupštini je takođe potvrđena selidba R13FS sa adrese u ulici Nušićevoj u Beogradu na Trg Republike 3/II u Beogradu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Svetsko prvenstvo za igrače do 18 godina u Novom Sadu