FUDBALSKA-LOPTA

FK Javor dobio novog trenera

Ivanjički FK Javor dobio je novog trenera, Mladena Dodića koji je potpisao ugovor do juna, a na toj poziciji zamenio je Aleksandra Janjića.
Po rečima prvog čoveka kluba, Dragomira Lazovića, do razlaza sa Janjićem došlo je isključivo zbog sukoba interesa sistema kluba i samog trenera.
-Ispunili smo jedan deo plana a to je sportski, drugi, sistemski, koji je budućnost Javora nismo realizovali tako da je ova odluka bila neminovnost – rekao je Lazović za medije.
On je rekao da je opstanak kluba zasnovan na ozbiljnoj i odgovornoj politici koja mora biti zdrava i održiva, a Janjićevom nesmotrenom izjavom u medijima ona je destabilizovana.
-Izjave su potencirale okvir trenerskog imidža dok je klub bio po strani i Upravni odbor je odlueio da se Aleksandar Janjić razreši dužnosti. I dalje tvrdim da je Janjić dobar trener ali ovde nije ispoštovana institucija koje se zove FK Javor. Ta izjava katastrofalno je uticale na gotovo realizovan transfer našeg najboljeg igrača. Bili smo na korak od investicije koja bi omogućila nesmetano funkcionisanje kluba, međutim neadekvatnom izjavom diskreditovan je naš najbolji igrač a klub je pretrpeo ogromnu štetu – rekao je Lazović.
On je podsetio da je Janjić angažovan pred kraj prvenstva u Prvoj ligi i da su uspeli da se plasiraju u superligaško takmicenje.
Rekao je da je Janjić odličan poznavalac fudbala, stručan i odgovoran u svom poslu, ali da se ne sme dozvoliti da nečija lična promocija ugrozi tradiciju kluba dugu 104 godine.

Povezana vest:  Češka reprezentacija će učestvovati na turniru u Japanu