claudio ranieri

Ranijeri nema žalbi na penal protiv Totenhema

Trener fudbalera Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da nema žalbi na dosuđen jedanaesterac u današnjoj utakmici u trećem kolu FA kupa, posle kojeg je Totenhem izborio nerešen rezultat 2:2 i revanš meč.
U duelu dve ekipe iz Premijer lige, Totenhem je poveo u osmom minutu golom Kristijana Eriksena, a izjednačio je Marćin Vasilevski u 19. minutu. Vođstvo Lesteru doneo je Šinđi Okazaki u 48. minutu, a konačan rezultat postavio je Hari Kejn iz jedanaesterca u 89. minutu. To je 50. gol Kejna za Totenhem u svim takmičenjima. Penal je dosuđen zbog navodnog igranja rukom Nejtana Dajera u šesnaestercu, a gostujući igrači su žestoko protestovali zbog toga.
-Nisam video penal, dvojica igrača su bili ispred mene. Ali najvažnija stvar je da je sudija dosudio penal, onda znači da je bio penal – rekao je Ranijeri, preneli su britanski mediji.
-Mislim da smo zaslužili da pobedimo. Zadovoljan sam našom igrom. U timu su bila osmorica igrača koji nisu igrali neko vreme, ali sada su igrali i zaslužili pozitivan rezultat, a 2:2 je pozitivan rezultat – dodao je on.
Lester i Totenhem će igrati revanš utakmicu 19. januara, a obe ekipe bore se za vrh u Premijer ligi.
-Prioritet ostaje Premijer liga, ali želimo da ostvarimo dobar rezultat u FA kupu. Drago mi je što ćemo imati još jednu šansu – rekao je Ranijeri.

Povezana vest:  Sedorf nekoliko nedelja van terena