joakim_lev_slavljeDer Spiegel: Elf vodi par homoseksualaca
Senzacionalistička je tema osvanula u novom broju nemačkoga news-magazina Špigla, čiji novinar tvrdi da glavnu reč u nemačkoj fudbalskoj reprezentaciji vode „pederi“.
Priču o „homoseksualnoj uroti“ u timu Jakima Leva plasirao je reporter Aleksander Osang koristivši izraz „pederska kombinacija (Schwulen-Combo)“, a kao baza za tekst poslužio mu je Dr. Mihael Beker, luksemburški advokat i menadžer donedavnog – a moguće i budućeg – kapitena nemačke nacionalne selekcije Mihaela Balaka.
-Dva meseca pre Svetskog prvenstva Mihael Beker mi je otkrio koji su igrači u reprezentaciji homoseksualne orijentacije – napisao je Osang.
Dalje, piše autor, nakon oproštajne utakmice istaknutog bivšeg reprezentativca Bernda Šnajdera, koju je Levova ekipa odigrala prošlog septembra protiv Južnoafričke Republike u Leverkuzenu, isti je taj Beker pred novinarima i kolegama menadžerima u Bajerovoj pres-sobi javno rekao da mu je jedan bivši reprezentativac najavio da će uskoro u timu Jakima Leva eksplodirati homoseksualni skandal.
-Svi sportski novinari već dugo znaju sve o homoseksualnoj uroti u reprezentaciji. S tim nikad istraženim glasinama ekipa je otputovala i na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku – navodi Osang, koji je također otkrio da je u više navrata pred njim Beker jednoga aktuelnog nemačkog reprezentativca iz Južne Aprike nazvao „polupederom“.
Za Bild je, međutim, Balakov advokat demantovao navode Der Spiegela.
-Vaš je kolega iz Špigla očigldeno nešto krivo razumeo – rekao je samo kratko advokat.
Upitan šta ima da kaže o navodu uglednog nemačkog nedeljnika, sportski direktor reprezentacije Oliver Bihof za Bild je izjavio:
-O tome se nema šta za reći jer to ne zaslužuje komentar. Nije to naš nivo.
Glasine o homoseksualnim sklonostima u nemačkoj reprezentaciji nisu nove. Spominjale su se još pre četiri godine tokom SP-a u Nemačkoj, a u taj su kontekst tada stavljani selektor Jirgen Klinsman i tadašnji njegov pomoćnik, danas selektor Joakim Lev.
Povezana vest:  Oven: Želim samo u Premijer ligu