lopta_u_kosuEP DO 20 GODINA

Letonija – Srbija 57:70

 

Mlada reprezentacija pobedom je startovala u drugoj rundi Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Naši momci su savladali selekciju Letonije sa 70:57 i sada im je još jedna pobeda iz preostala dva meča potrebna da osiguraju plasman u četvrtfinale. Naredni rival je Ukrajina, utorak u 21,15.

Već je početak nagovestio veliku borbu. Letonija je iz jake odbrane razvijala kontranapade i lako povela 9:2. Ali, tada je Dejan Musli počeo da ispravlja greške šutera, kupio je odbijene lopte i došli smo do izjednačenja. Do isteka desetog minuta stigli smo i do pet poena prednosti, a ona se vrlo brzo udvostručila (25:15). Takav razvoj situacije donela nam je jaka odbrana, posle koje nije bilo teško organizovati odlične napade.

Povezana vest:  MZT pobedio Metalac u Valjevu

Već posle nekoliko minuta igre u nastavku Mitrović, Anđušić i Musli su nas odveli do 15 poena viška. I baš kada se činilo da ništa ne može da ugrozi našu prednost, Letonija je zapretila serijom 8:0 i vratila se u život.

Nalet rivala prekinuo je odlični Nedović tojkom, nadovezao se Mitrović i ponovo smo pobegli na osetnih 13 poena razlike.

Ipak, ni tu nije bio kraj. Letonci su gospodarili u našem reketu, lako su dolazili do drugog, pa i trećeg napada, ali preokret ipak nisu uspeli da naprave. To nisu dozvolili Musli, Nedović i Milutinović koji su u finišu bili sigurni sa linije penala.

Povezana vest:  Dejan Radonjić selektor crnogorske košarkaške reprezentacije

Selektor Boško Đokić, posle utakmice je rekao: „Hteo sam da odmorim neke igrače, jer je ovo bila utakmica za one koji manje igraju. Očekivao sam da će razlika ići i na 20 poena, a ne da se spusti u finišu. Javila se naša stara boljka, defanzivni skok. Letonci su imali 15 skokova napadu.“

O narednom rivalu, selekciji Ukrajine koja je na startu druge faze pobedila Crnu Goru, Đokić kaže: „Ta utakmica je ključna za ovu fazu. Ako pobedimo sigurno ulazimo u četvrtfinale, a u suprotnom ne. Potrudićemo se da osvežimo igrače i pružimo još bolju partiju.“

Povezana vest:  Zvezda protiv Konstantina, Partizan na Vojvodinu u Kupu Radivoja Koraća

Letonija – Srbija 57:70 (13:18, 12:17, 19:18, 13:17)

Letonija: Brigmanis, Krumins 1, Celms, Osins 4, Karlis 1, Laksa 6, Osenieks 4, Butjankovs, Meiers 6, Zeidaks 16, Blaus 19, Rozitis.

Srbija: Milutinović 4 (5 sk), Obrenović, Riznić 2, Subotić, Nedović 16 (4 sk, 4 as), Mitrović 14, Arnautović, Majstorović 2, Đekić 10 (4 sk), Anđušić 8, Jaramaz, Musli 14 (9 sk).