robben_bayern_1SP JUŽNA AFRIKA

Roben se i dalje nada nastupu, Van Marvijk nije zvao zamenu

 

Nastup na Svetskom prvenstvu koje u petak počinje u Južnoafričkoj Republici i dalje je pod znakom pitanja za holandskog igrača Arjena Robena.

Bajernov igrač povredio se tokom prijateljske utakmice protiv Mađarske, u 6-1 pobedi u kojoj je i sam postigao dva pogotka. U pitanju je povreda tetive levoga kolena, ali, čini se, i ne toliko opasna da bi Roben propustio južnoafričku fudbalsku smotru.

Povezana vest:  Toni novi igrač Verone

-Magnetna rezonanca ukazala je na manje puknuće. Ovo mi je prva ovakva povreda – kazao je Roben dodavši kako se nada da će pomoći reprezentaciji koju u Mundijalovoj Grupi E očekuju dueli sa Danskom, Japanom i Kamerunom.

-U posljednjih 24 sata dobio sam toliko poruka ohrabrenja da je to na mene pozitivno uticalo. Uobičajni oporavak od ovakve povrede traje između četiri i šest nedelja, ali toliko vremena nemam. Započinjem odmah sa oporavkom i radiću sve dok ne padnem od umora – veli Roben.

Povezana vest:  Hidink: Čelzi će biti prvak

Da veruje u pozitivan rasplet cele priče medijima je potvrdio selektor Bert van Marvijk izjavom da neće zvati igrača koji bi umesto Robena popunio sastav Holanđana na JAR:

-Nema zamene. Želim Arjenu dati svaku šansu da nastupi na Svetskom prvenstvu.