cafe_marko_reprezentacijaZakuska pred put u Južnu Afriku

 

Naši reprezentativci i stručni štab družili su se danas s novinarima i prolaznicima u kafeu „Marko“.

Pre nego što su se danas u 17 časova, sa aerodroma Nikola Tesla, a preko Minhena, zaputili u Johanesburg, naši reprezentativci i stručni štab družili su se s novinarima i prolaznicima u kafeu „Marko“, iznad Slavije, inače vlasništvu centarfora Ajaksa i „orlova“ Marka Pantelića. U opuštenoj atmosferi i uz svečan ručak, izabranici Radomira Antića strpljivo su odgovarali na pitanja novinara i navijača, a naravno sva su se ticala predstojećeg Mondijala. Napadač naše reprezentacije Nikola Žigić kaže da se pred put oseća mala pozitivna trema.

Povezana vest:  Milošević: Ovako više ne može, moramo da menjamo

cafe_marko_reprezentacija_1– Dobro smo se pripremili i siguran sam da ćemo to pokazati već u prvom meču protiv Gane. Navijačima mogu da obećam da ćemo dati maksimum i da se sigurno nećemo obrukati – rekao je Žigić.

Vezista „orlova“ Miloš Krasić ocenio je da su pripremni mečevi ukazali na neke greške za koje veruje da će biti otklonjene na vreme.

– Imali smo propuste u odbrani, ali kontrolne utakmice i služe za uočavanje grešeka. Siguran sam da će sve doći na svoje mesto onda kada bude najpotrebnije – rekao je Krasić.

Povezana vest:  Igrači Bundeslige traže psihologa u svih 36 klubova

A baš tako razmišlja i domaćin današnjeg druženja Marko Pantelić.

– Na tim utakmicama smo gradili igru koja treba da bude na maksimumu kada se Mondijal „zavrti“. Zasad ne osećamo pritisak, ali znam da će tenzija rasti kako se početak Svetskog prvenstva bude bližio, kada osetimo atmosferu u Južnoj Africi – napomenuo je Pantelić.

Knjiga i zajednička fotografija za srećan put

Uz želju da se iz Južne Afrike vrate sa osmesima na licu, reprezentativci i stručni štab Srbije neposredno pred put pozirali su ispred Hrama Svetog Save najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu. Tom prilikom je selektoru Radomiru Antiću i kapitenu Dejanu Stankoviću uručena knjiga „Prenesi poruku -Ispiši budućnost“. Akciju je organizovala Delta Sport Grupa sa ciljem da svi građani pošalju poruku i daju podršku našim fudbalerima pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Knjigu sa porukama naših građana „orlovima“ je predao maratonac Zoran Bursać.

Povezana vest:  Flamini van terena pet meseci zbog operacije kolena