igor_kolakovic_rep_odbojka_1Odbojkaši žele bar jednu pobedu u Francuskoj

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da njegovu ekipu u duelima sa Francuskom u Svetskoj ligi čekaju velika iskušenja, ali da se nada barem jednoj pobedi.

Reprezentacija sutra putuje u Francusku gde će u Lionu i Grenoblu odigrati dve utakmice protiv domaćina. Srbija je takmičenje u Svetskoj ligi počela sa dve pobede. U utakmicama prvog vikenda Grupe B Svetske lige Srbija je u petak u Nišu pobedila Kinu sa 3:0, a i sinoć u Beogradu, sa 3:1.

-Za razliku od prošle godine, Francuzi u ovom trenutku raspolažu većim fondom kvalitetnih igrača. Po pripremnim utakmicama protiv Poljske, ali i iz duela sa Italijom, videli smo da su rešeni da posle nekoliko godina dođu do finalnog turnira Svetske lige – rekao je Kolaković novinarima.

Povezana vest:  Terzić zadovoljan nastupom protiv Kazahstana

-U Lionu smo pretprošle godine igrali dve utakmice i u jednoj pobedili. Za ovaj mladi tim utakmice sa Francuskom će biti veliko iskušenje. Matematički gledano, lepo bi bilo da se vratimo sa jednom pobedom koja bi nam učvrstila nadu o plasmanu na završni turnir u Argentini – dodao je on.

Bloker reprezentacije Srbije Dragan Stanković koji je sinoć bio kapiten, rekao je da će njegova ekipa pokušati da pobedi u Francuskoj. Italija je u utakmicama prvog vikenda Grupe B dva puta savladala „trikolore“ (3:0 i 3:2).

Povezana vest:  XVIII SP 2015., Juniorke od ponedeljka u Subotici – tri prijateljske utakmice protiv Rusije

-Izgubili su od Italije obe utakmice na svom terenu, ali to ne mora ništa da znači. Italija, Francuska i Srbija su favoriti za prolazak na final turnir i domaći teren će igrati bitnu ulogu – rekao je on.

-Idemo na noge protivniku i posle dva poraza pokušaće da se izvade protiv nas i vrate u igru. Mi posle dve pobede i veoma dobre igre koju smo pokazali protiv Kine, imamo svoje ambicije: da odigramo što bolje i da se vratimo makar sa jednom pobedom – dodao je odbojkaš Lubea.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Lider lako protiv Jedinstva

Prvi meč između Francuske i Srbije igra se u četvrtak od 20.30, dok je druga utakmica na programu u subotu od 20 sati. Na spisku selektora Kolakovića su tehničari: Vlado Petković i Mihajlo Mitić. Korektori: Saša Starović i Aleksandar Atanasijević. Libero: Nikola Rosić. Blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin i Borislav Petrović. Primači: Bojan Janić, Miloš Nikić, Nikola Kovačević i Miloš Terzić.