Marko Grujic 11

Marko Grujić veruje u srpske futsalere

Deseto Evropsko prvenstvo u futsalu biće održano u „Areni Beograd“ od 2. do 13. februara, a našu reprezentaciju će bodriti i Marko Grujić. Prvotimac Crvene zvezde i jedan od najboljih fudbalera u šampionatu Srbije ove sezone, koji je nedavno potpisao za Liverpul, veruje u uspeh našeg nacionalnog tima.
-Pratio sam ovaj sport prethodnih godina. Na ‘Eurosportu’ sam odgledao dosta mečeva i pratiću naše reprezentativce i na ovom turniru koliko god mi to obaveze budu dozvoljavale. Neće biti lako. Kvalitet imaju, ali moraće da pruže maksimum u svakoj utakmici. Pomoć sa tribina će im biti dodatni motiv i sigurno će napraviti značajan rezultat.
Grujić je istakao da voli futsal.
-Kada god imam vremena u pauzama između sezona volim da igram mali fudbal. Snalaženje na manjem terenu je dosta teže nego na većem i dosta smo naučili što se tiče tehnike, pozicioniranja u prostoru. Futsal je stvarno dobar i kao početak za veliki fudbal.
Na otvaranju turnira, drugog februara, reprezentacija Srbije će igrati protiv Slovenije, od 18.30 časova. Četiri dana kasnije, takođe u okviru Grupe A, sastaće se sa Portugalom, od 21 čas. U Grupi B se nalaze Španija, Ukrajina i Mađarska, u Grupi C su Rusija, Hrvatska i Kazahstan, dok su u Grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.
Sve utakmice će biti odigrane u „Areni Beograd“, a ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima „Eventima“, kao i putem sajta www.eventim.rs.

Povezana vest:  FS S: Super liga je puna podela i nejedinstva