fk novi pazar

Marić: Moramo se pomiriti s odlascima, ali i radovati se novim fudbalerima

Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić izjavio je danas da se treba pomiriti s odlascima nekih prvotimaca, kao i da čelnici tog superligaša ulažu velike napore da angažuju adekvatna pojačanja.
-U odnosu na početak priprema, bilo je odlazaka na koje nisam računao. Neki od tih igrača su bitni za našu igru, ali s tim moramo da se pomirimo. Nekoliko fudbalera je na probi, voleo bih da kroz kontrolne utakmice vidim kakvi su im dometi. Uprava pokušava da obezbedi pojačanja, videćemo koliko će uspeti – rekao je Marić.
Trener je naglasio da se trenutno najviše radi na fizičkoj pripremi igrača i da su u tom cilju privremeno angažovani Vladan Popović i Marko Stojanović.
-Zadovoljan sam, radi se o kvalifikovanim stručnjacima. Stojanović je obavio početna testiranja, na redu je drugi deo. To su neke novine po pitanju fizičke spreme fudbalera i sportista. S obzirom da je pao sneg, manje se bavimo igrom ili taktikom. Svestan sam, ipak, da je to samo segment i da postoje određeni limiti u igračkom kadru – ocenio je Marić.
Na startu prelaznog roka, Pazar je ozvaničio jednoipogodišnju saradnju sa reprezentativcem Kirgistana Tamirlanom Kozubajevim. Ovaj 21-godišnji štoper stigao je iz litvanskog Granitasa.
-Kozubajev će nam se priključiti 25. januara, posle turnira bivših republika SSSR-a u Sankt Peterburgu – najavio je sportski direktor Pazaraca Denis Kadirić.
On je dodao da će se pazarski superligaš narednih dana dodatno pojačati.
-U toku su pregovori sa ofanzivnim vezistom tuzlanske Slobode, ali ne bih otkrivao o kojem igraču je reč. Razgovoramo i sa bivšim igračem niškog Radničkog Antonom Zemljanuhinom, koji ima unosne ponude iz Azije – rekao je Kadirić.
Novi Pazar su napustili Predrag Pavlović (Suduva) i Siniša Stevanović (Željezničar), kao i donedavno ustupljeni Radoš Protić (Rad) i Miroljub Kostić (Borac). Ugovori su istekli Slobodanu Vukoviću i Ivanu Obrovcu, a pozajmica Stefanu Aškovskom. Klub je završio saradnju sa Ivanom Todorovićem i Jovanom Damjanovićem, dok su Vladimir Radivojević i Marko Đalović u potrazi za inostranim angažmanom.

Povezana vest:  Partizan u drugom kolu kvalifikacija za LE, nova pobeda nad Rudarom