serena viliams-ao

Vilijams: Raduje me doslednost u igri

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da je posle današnje pobede u drugom kolu Autralijan opena najviše raduje doslednost u njenoj igri.
-Mislim da sam bila veoma fokusirana tokom celog meča. Najviše me je obradovala doslednost, mislim da nisam napravila mnogo grešaka – rekla je Vilijams nakon meča.
Najbolja teniserka sveta plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas na Rod Lejver areni pobedila Su-Vej Hsije iz Tajvana u dva seta, 6:1, 6:2.
Ona je duelom u drugom kolu stigla do 79. uzastopnog meča u glavnom žrebu Australijan opena.
-Sve je ovde počelo. Ovo je mesto gde sam odigrala svoj prvi grend slem, baš na ovom terenu, i idem dalje. To je velika čast – rekla je Vilijams, koja je na prvom grend slem turniru debitovala 1998. godine.
Protivnica Serene Vilijams u trećem kolu biće Ruskinja Darija Kasatkina, 69. teniserka sveta. Kasatkina je nedavno pobedila Venus Viljams u Oklandu.
-Neće biti lako. Ako neko pobedi Venus znači da stvarno igra dobro. Naravno, tražiću savete od sestre. Biću spremna – navela je Serena Vilijams, koja brani titulu na Australijan openu.
Serena Vilijams je prošle godine osvojila titule na Australijan openu, Vimbldonu i Rolan Garosu, a za veliki Grend slem nedostajala joj je samo pobeda na Otvorenom prvenstvu SAD. Nju je na tom turniru u polufinalu eliminisala Italijanka Roberta Vinči.
Novinare je zanimalo da li nada revašu na Australijan openu.
-Uvek. Nije važno s kim igram. Pobedila ili izgubila uvek postoji sledeći put, sledeći meč, i za mene i za protivnicu – navela je ona.

Povezana vest:  Teniseri "kradu" peškire na Vimbldonu