obradovic_tosic_kacar_odelaSP JUŽNA AFRIKA

Obradović: Svetsko prvenstvo je svetinja

 

Odbrambeni fudbaler srpske reprezentacije Ivan Obradović izjavio je večeras da je uzbuđen pred dolazak u Južnu Afriku i početak Svetskog prvenstva, pošto je od drugih igrača čuo da se to iskustvo ne može meriti sa bilo čim.

-Pričao sam sa Brazilcem Edmilsonom, nekadašnjim igračem Barselone sa kojim sada igram u Saragosi. On je i osvojio titulu prvaka sveta. Rekao mi je da je učešće na Mundijalu poseban osećaj. Možeš da igraš i Ligu šampiona i jaka prvenstva, ali Svetsko prvenstvo je svetinja – kazao je Obradović novinarima na aerodromu u Minhenu odakle srpska delegacija večeras kreće put Južne Afrike.

Povezana vest:  Uefa: Minut ćutanja za Astorija

Ljubazni domaćini iz Nemačke, koja će uz Ganu i Australiju biti protivnik Srbije u Grupi D, orlove su sačekali sa liciderskim srcima i porukom: Reprezentaciji Srbije želimo puno uspeha.

Dobar rezultat u Africi prethodno im je poželela i posada aviona Lufthanze.

-Kvalifikacije su jedno, treninzi nešto drugo, ali Svetsko prvenstvo je nešto sasvim treće. Biće to sjajno iskustvo za sve nas, posebno zato što imamo u timu mnogo mladih igrača – naveo je Obradović.

Povezana vest:  Australija domaćih Azijskog kupa 2015.

Srbija će prvu utakmicu u Grupi D igrati sa Ganom koju mnogi, pa i Obradović, smatraju ključnom za uspeh u Africi.

-Ta prva utakmica može mnogo da nam olakša posao i da nam omogući ulazak među 16 najboljih timova čime bismo opravdali poziciju na rang listi Svetske fudbalske federacije (FIFA). To je i moja želja, jer imamo kvalitet za takav rezultat. Posle bi sve bilo mnogo lakše – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Frenk Lampard: Krenućemo glavom kroz zid na utakmici!

Prema njegovim rečima, postoji i mogućnost, zavisno od rezulata, da se kasnije naša reprezentacija susretne sa nekim relativno slabijim timom.

-Onda je sve moguće. Imali smo primer Grčke koja je osvojila titulu prvaka Evrope, iako je niko nije svrstavao među favorite – ocenio je levi bek Srbije.