aca kovacevic

Aca Kovačević: Pobeda protiv Slovenije otvara vrata četvrtfinala

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević rekao je danas da bi pobeda nad Slovenijom na otvaranju Evropskog prvenstva u Beogradu njegovoj ekipi odškrinula vrata četvrtfinala.
-Svi jedva čekamo 2. februar i premijeru sa Slovenijom. Svesni da je upravo prva utakmica najvažnija. Ukoliko ostvarimo dobar rezultat, onda bismo nastavili putovanje za koje se ne zna gde su mu granice. Biće nam teško, psihološki pre svega, ali uz vetar sa tribina pune Arene, možemo ostvariti pobedu koja bi nam donela još više samopouzdanja – rekao je selektor Srbije Aca Kovačević za sajt FSS.
Futsal reprezentacija Srbije počela je danas u Staroj Pazovi završni deo priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se u februaru održati u Beogradu.
-Pobeda na premijeri odškrinula bi nam vrata četvrtfinala, a onda bez obzira na ime rivala u nokaut fazi, Španija ili Ukrajina, možda Madjarska, mislim da bismo pričali o novom rekordu Arene. To vam je fudbal, odnosno futsal ili ono kada nemoguće postane moguće – rekao je Kovačević.
Evropsko prvenstvo u futsalu odražaće se u Beogradu od 2. do 13. februara. Grupna faza će se igrati u hali Pionir, a eliminaciona u Areni. Reprezentacija Srbije igraće u Grupi A sa Portugalom i Slovenijom.
U Grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, Grupu C će činiti Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a Grupu D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe će se plasirati u četvrtfinale.
Govoreći o kvalitetu Srbije u odnosu na ostale selekcije, Kovačević je istakao da njegovoj ekipi „ostaje srce, talenat i naporan rad“.
-S obzirom na slab rejting naše lige, ali i ekonomsku moć drugih, razvijenijih zemalja i njihovih reprezentacija koje u svojim redovima imaju uglavnom igrače iz Brazila, Italijani čak desetoricu, Rusi petoricu, Portugalci takodje nekolicinu, čak i Španci, nama ostaje naše srce i talenat, naravno i naporan rad – rekao je on.
-Mi pripadamo drugoj grupi selekcija koje mogu svakoga da pobede, uostalom savladali smo i prvaka Evrope Italiju, igrali uspešno sa Španijom, Rusijom. Ponoviću, prva utakmica je veoma važna i njen ishod imaće veliki značaj za kasnija dešavanja pod krovom Arene – dodao je selektor Srbije.

Povezana vest:  FS Mađarske suspendovao igrača na godinu dana