SRB-AUS-01 foto Mirko Lazovic

HOKEJ NA LEDU
Svetsko prvenstvo U20 – „Orlići“ deklasirali Australiju, u subotu sa Belgijom za bronzu

Juniorska hokejaška reprezentacija Srbije zabeležila je ubedljiv trijumf protiv selekcije Australije rezultatom 10:0 (6:0, 3:0, 1:0) u meču četvrtog kola Svetskog prvenstva u Novom Sadu i ostala u trci za bronzanu medalju. „Orlići“ će posle druge pobede na turniru odlučujući meč u borbi za odličje igrati protiv selekcije Belgije u subotu od 20 časova, na zatvaranju turnira.

Povezana vest:  Zorani Arunović zlato na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru

Mladi srpski hokejaši nisu imali pravog rivala u Australiji koja je već posle 20 minuta igre bila na ivici debakla. „Orlići“ su igrali vrlo poletno i motivisano i uprkos izostanku dvojice važnih igrača, Lazara Leštarića (vratio se u SAD zbog klupskih obaveza) i Petra Novakovića (propušta poslednje dve utakmice turnira zbog prekršaja u meču protiv Rumunije), zabeležili ubedljivu pobedu.

Povezana vest:  Hokejaši Srbije poraženi od Belgije

Ivan Glavonjić, Đorđije Terzić i Mirko Đumić postigli su po dva pogotka za naš nacionalni tim, dok su Siniša Pajić, Mirko Marković, Luka Vukićević i Miloš Nikolić postigli po jedan.

U uvodnim mečevima četvrtog takmičarskog dana Španija je bila bolja od Belgije rezultatom 6:1, dok je Rumunija zabeležila još jedan ubedljiv trijumf, ovog puta protiv Kine rezultatom 12:3. Upravo selekcije Španije i Rumunije boriće se za zlatnu medalju (subota, 16.30 časova) i plasman u grupu A, divizije II. Pre tog meča, od 13 časova, za opstanak u drugoj diviziji u direktnom duelu sastaće se selekcije Australije i Kine.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Deveti međunarodni turnir "Drvene nogice - McLennan Cup 2013"

TABELA: Španija 12, Rumunija 11, SRBIJA 7, Belgija 6, Australija 0, Kina 0.

PHOTO: Mirko Lazović