stefan kapicic premijera povratnik

Poznati na beogradskoj premijeri filma Povratnik

Dugoočekivani filmski spektakl Alehandra G. Injaritua koji je osvojio ukupno 12 nominacija za Oskara, konačno je stigao u domaće bioskope.

Ekskluzivnoj premijeri u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center večeras su prisustvovale poznate ličnosti iz sveta filma i muzike. Među prisutnima bili su i Stefan Kapičić, zvezda predstojećeg HIT filma Dedpul, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Tamara Dragičević, Nikola Đuričko, Lazar Ristovski, Milan Kalinić, Petar Strugar, Igor Lazić (Niggor), Milan Karadžić, Marko Manojlović, Nikola Glišić, Una Senić, Sandra Perović i mnogi drugi.

Povezana vest:  Natali Portman kritikuje Džona Galijana

Izuzetno ambiciozni projekat, u kojem glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio i Tom Hardi, prikazuje epsku avanturu preživljavanja jednoga muškarca i izuzetnu moć snage ljudskoga duha. Lovac Hju Glas (Leonardo Dikaprio) koga su teško povređenog, ostavili da umre duboko u neispitanoj američkoj divljini njegovi pratioci predvođeni Džonom Ficdžeraldom (Tom Hardi), vođen je jakom voljom kao jedinim oružijem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima. Glas se bori za život, dok mu želja za osvetom ne jenjava.

Povezana vest:  Preminuo Srđan Koljević

Pored toga što su insistirali da se tokom snimanja koristi isključivo prirodno svetlo, reditelj Injaritu i direktor fotografije Emanuel Lubecki, snimali su ovaj film u 4K rezoluciji.Ona nudi četiri puta veću gustinu piksela u odnosu na trenutno najrasprostranjeniji 2K standard i to znači četiri puta više detalja i daleko veći kontrast, što ovo filmu daje nestvarnu vizualnu lepotu.

Povezana vest:  Redklif strahovao od još jednog nastavka Harija Potera

Do sada je dobio 12 nominacija za Oskar: za najbolji film, režiju, glavnog (Dikaprio) i sporednog glumca (Hardi), fotografiju, kostim, montažu, scenografiju, šminku, vizuelne efekte, montažu zvuka i miks zvuka. Dobitnik je i tri Zlatna globusa uključujući za najbolji film, najbolju režiju i najboljeg glumca.

Na redovnom repertoaru domaćih bioskopa film Povratnik krenuo je od danas.