sinisa mihajlovic

Mihajlović: Milan još ima šanse da osvoji titulu u Italiji

Trener fudbalera Milana Siniša Mihajlović rekao je danas da njegova ekipa još ima šanse da osvoji šampionsku titulu u Seriji A, uprkos tome što posle 20 kola za vodećim Napolijem zaostaje 12 bodova.
Milan je prošle nedelje pobedio Fiorentinu sa 2:0 i popeo se na šesto mesto na tabeli. „Roso-neri“ su u poslednjih 13 prvenstvenih utakmica izgubili samo dva duela.
-Prvenstvo je i dalje otvoreno. Ako budemo igrali kako protiv Fiorentine imamo dobru šansu. Voleo bih da vidim kontinuitet u mojoj ekipi. Imamo dobre karakteristike i video sam ih posle duela sa Fiorentinom. Protiv te ekipe bio nam je potreban cinizam, stav i želja za pobedom – rekao je Mihajlović, preneli su italijanski mediji.
Milan zaostaje osam bodova za Interom na trećem mestu na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. U subotu će Milan igrati sa osmoplasiranim Empolijem, koji je izgubio jednom u poslednjih osam utakmica.
-Od nas zavise mnoge stvari. Naša ekipa raste. Ove sezone posle 20 utakmica imamo više bodova nego što je klub imao u istom periodu u prvenstvu u protekle četiri godine. Ali, ljuti me to što smo mogli da osvojimo i više bodova – naveo je bivši selektor Srbije.
Mediji su prethodnih meseci spekulisali o mogućem odlasku Mihajlovića iz Milana, ali 46-godišnjeg trenera to ne brine.
-Moja budućnost? Nikada nisam sumnjao u svoj boravak u klubu, imam ugovor i savest mi je čista. Naporno radim i uvek idem napred. Jedino što mogu je da brinem o svom timu i narednoj utakmici, a posle toga, šta se desi, desiće se – rekao je Mihajlović.

Povezana vest:  Sastav Crvene zvezde za Jagodinu