Mladen Kocic - UEFA Futsal EURO 2016 promo

UEFA Futsal EURO 2016
Mladen Kocić: Privilegija je igrati u Areni!

Kratak odmor zbog slatkih privatnih obaveza u rodnom Nišu je završen. Posle venčanja sa izabranicom Anom, reprezentativac Srbije Mladen Kocić je ponovo fokusiran na pripreme „orlova“ za UEFA Futsal EURO 2016, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Zajedno sa saigračima nestrpljivo čeka turnir koji će biti održan u „Areni Beograd“ od 2. do 13. februara.
– Svako od nas, kojim god sportom da se bavi, sanja o tome da se takmiči na najvišem nivou. A, kada se takva prilika pruži na domaćem terenu, onda je to gotovo nestvarno. Moja generacija ima tu privilegiju da igra u „Areni“ i to će biti velika prednost i posebna motivacija za sve nas. Poznato je da Srbi vole futsal, a sada će imati jedinstvenu priliku da gledaju najbolje igrače u Evropi na jednom mestu – rekao je Kocić.
A, priliku u reprezentaciji Srbije Mladen je dobio nedugo po povratku „orlova“ sa kontinentalnog nadmetanja u Portu, krajem 2007. godine i zablistao je u prijateljskoj utakmici protiv Rumunije u Rešici, kada je dao tri gola. U njemu su mnogi već tada videli naslednika legendarnog srpskog igrača futsala Predraga Rajića. Kocić je „fore“ kupio i od Falkaa, brazilskog majstora, koji mu je bio i ostao uzor. Evropsko prvenstvo u Beogradu biće njegovo treće, posle turnira u Mađarskoj 2010. i Hrvatskoj 2012. Takođe, ima iskustvo sa planetarnog šampionata održanog pre četiri godine, kada je Tajland bio domaćin.
– Žao mi je što nismo uspeli da se plasiramo na prethodno EP, u Belgiji 2014. To je bio najteži trenutak u mojoj karijeri jer je to jedini kontinentalni turnir koji smo propustili od formiranja reprezentacije Srbije. To je sada iza nas jer smo ponovo deo elite, pošto smo se plasirali i u baraž za SP 2016. u Kolumbiji i čekamo ime protivnika na žrebu koji će biti održan u Beogradu 12. februara – istakao je Kocić.
Turnir u Beogradu reprezentacija Srbije će otvoriti utakmicom protiv Slovenije, 2. februara od 18.30 časova. Četiri dana kasnije protivnik je Portugalija, od 21 čas. U grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C će se nadmetati Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.
– Nismo imali sreće na žrebu. Portugal ima Rikardinja, najboljeg igrača sveta, a Slovenija nema tako zvučno ime, ali je veoma dobro organizovan kolektiv. Naravno, imamo i mi naše adute, kvalitet koji posedujemo i odličnu atmosferu u ekipi. Nadamo se dobrom rezultatu. Srbija nikada do sada nije otišla dalje od četvrtfinala, a mi ćemo se potruditi prvo da ponovimo taj uspeh, a onda da pokušamo da napravimo korak dalje.
Kada je reč o favoritima, Kocić ističe jedan nacionalni tim.
– Nema sumnje da je Španija ispred svih, bar po imenima i da će svima na turniru biti poseban izazov da savladaju tu reprezentaciju. Na prethodnom šampionatu Evrope, Italija je prekinula niz „crvene furije“ od četiri titule i to će, svakako, biti dodatni motiv za Španiju u Beogradu – zaključio je Kocić.
Ljubitelji futsala imaju priliku da vide reprezentativce Srbije na delu i pre početka UEFA Futsal EURO 2016. „Orlovi“ će odigrati pripremnu utakmicu protiv beogradskog prvoligaša FON-a u ponedeljak, 25. januara, u dvorani „Šumice“, od 17 časova.
Ulaznice za UEFA Futsal EURO 2016 mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima, po popularnim cenama.

Povezana vest:  Levandovski: Nadam se da će Pepe igrati pošteno