nemanja vidic igra

Nemanja Vidić završio karijeru

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Mančester junajteda Nemanja Vidić saopštio je danas da je odlučio da završi igračku karijeru. 
-Došlo je vreme da okačim svoje kopačke o klin. Povrede koje sam imao u poslednjih nekoliko godina uzele su svoj danak. Hvala svim igračima sa kojima sam igrao i svim trenerima sa kojima sam sarađivao, i veliko hvala navijačima na podršci tokom svih ovih godina – rekao je Vidić u izjavi koja je objavljena i na sajtu Zvezde i na sajtu Junajteda.
Nemanja Vidić je 15 godina postao omladinac Zvezde, a za prvi tim je debitovao 2000. godine.  Prvi trofej (Kup) sa crveno-belima osvojio je 2002. godine, a 2004. godine osvojio je i duplu krunu. Vidić je za Crvenu zvezdu zabeležio 67 nastupa i postigao 12 golova.
Vidić je nakon Zvezde nosio dres Spartaka iz Moskve, Mančester junajteda i do nedavno Intera, s kojim je raskinuo ugovor. 
U dresu Mančester junajteda, u kojem je nosio kapitensku traku, ostvario je najveće uspehe u karijeri – osvojio je pet titula u Premijer ligi, tri Liga kupa, Ligu šampiona 2008. godine, kao i svetsko klupsko prvenstvo iste godine. Za nacionalni tim, Vidić je zabeležio 56 nastupa.

Povezana vest:  Haman: Nemačka osvaja Mundijal, Nojer najbolji igrač