futsal kzn

Aca Kovačević: Želimo da postignemo najbolji rezultat u istoriji

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu Aca Kovačević rekao je danas da će njegova ekipa učiniti sve da na predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu postigne najbolji rezultat u istoriji.
-Verujem da će ovo prvenstvo biti veliki podsticaj za dalji razvoj futsala u našoj zemlji i da ćemo dobiti veliki broj novih poklonika ovog sporta – rekao je Kovačević na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda 
-Znamo da je interesovanje veliko i očekujemo veliku podršku sa tribina. Reprezentacija će dati sve od sebe da opravda očekivanja i da postigne najbolji rezultat u istoriji – dodao je Kovačević. 
Evropsko prvenstvo u futsalu održaće se od 2. do 13. februara u Beogradskoj areni. Direktor šampionata Zdravko Jokić rekao je da je Beograd blizu obaranja rekorda kada je reč o broju gledalaca. 
-Za prvi dan je već prodato preko 6.000 karata, pa je proširen prvobitno planirani kapacitet, koji sada iznosi 11.000. Za drugu utakmicu reprezentacije Srbije, protiv Portugala već sada je prodato 5.640 karata, a za finale 4.500. Veliko je interesovanje i za druge dane – rekao je Jokić. 
Turnir u Beogradu reprezentacija Srbije će otvoriti utakmicom protiv Slovenije, 2. februara od 18.30, a četiri dana kasnije igraće protiv Portugala.
U grupi B su Španija, Ukrajina i Madjarska, u grupi C će se nadmetati Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale. Titulu brani Italija.
-Evropsko prvenstvo u vaterpolu je oborilo mnoge rekorde, a sada je pred nama novi izazov. U potpunosti smo spremni da ugostimo veliki broj reprezentacija i da damo šansu našoj, koja je i do sada beležila značajne rezultate, da prvi put prodje četvrtfinale, ostvari najbolji mogući rezultat i doživi doček na balkonu Starog dvora – naveo je gradonačelnik Beograda Siniša Mali. 
Mali je pozvao navijače da u što većem broju dodju Arenu. 
-U Belgiji 2014. na otvaranju je bilo oko 8.000 gledalaca, a mi imamo priliku i za 11.000. Na taj način ćemo poslati i jasnu poruku koliko nam je važan ovaj turnir i potvrditi da smo sportska prestonica Evrope – kazao je gradonačelnik Beograda.

Povezana vest:  Zagorčić novi trener Vojvodine