dejan_stankovic_10KVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Posle meča u Toršavnu

 

Raspoloženi su bili srpski Orlovi pre, tokom I posle meča sa nejakim Farskim ostrvima. Ta utakmica je već zaboravljena, upisana su prva tri boda a sledeća prepreka je SLovenija za par dana na Marakani. Kapiten Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Nikola Žigić, Miloš Krasić bili su raspoloženi za izjave.

Dejan Stanković je rekao:

– Dok se ne oznojiš ne možeš više nikog da pobediš. Bilo je malo frke pred utakmicu. Dugo sam u reprezentaciji, znam kako je bilo igrati ovakve utakmice. Iskreno, više sam se uvek plašio njih nego duela sa favoritima. Nismo lepršali, ali to nisam ni očekivao. Pobeda je najvažnija i tri osvojena boda. Čeka nas Slovenija, ozbiljna, poštena ekipa. Mnogo trče i rade, lepo ih je videti na terenu – rekao je naš kapiten, strelac drugog gola na Farskim Ostrvima. – Više od deset godina čekao sam gol iz slobodnog udarca… Čak sam i ovaj put rekao Danku da šutira, ali smo promenili plan.

Povezana vest:  Aston Vila i Vulverhempton igrali nerešeno, Di Santo za pobedu Vigana

Stub odbrane engleskog Mančester Junajteda i srpskog nacionalnog tima Nemanja Vidić bio je jasana.

– Ostvarili smo cilj, osvojili tri boda i to je najbitnije. Uvek može bolje da se odigra. Ipak, dali smo tri gola, a to nikom nije uspelo na Farskim Ostrvima odavno, pa i taj podatak nešto govori. Važno je uspešno početi svaki ciklus kvalifikacija. Mislim da će biti još bolje protiv Slovenije iako su oni veoma dobra i organizovana ekipa – rekao je Vidić.

Povezana vest:  FSS: Postupak zbog navijača sa Marakane

U napadu Nikola Žigić posle dužeg vremena postigao je gol ali uvek zadaje velike muke odbrani.

– Nismo oečkivali da ćemo ovako lako doći do pobede nad faranima. Oni su igrali koliko smo ih mi pustili. Gol koji sam postigao mnogo mi znači jer sam baš dugo golgeterski postio. Nadam se da će ovo biti samo početak nove serije golova – rekao je Žigić.

Povezana vest:  Primera do 2018. očekuje tri milijarde gledalaca

Miloš Krasić bio je kratak.

– Bilo je malo i nervoze u igri, srećom brzo smo postigli golove i izborili se da igramo mirnije. Moglo je i bolje da bude, ali ne treba biti sitničav na početku kvalifikacija. Okrećemo se Sloveniji o kojoj, bez obzira na sve, najbolje govore igre kakve su pružili na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi – veli Krasić.