andrija_prlainovic_kup1EP HRVATSKA 2010

Sa Nemcima za pobedu, broj 2 i utisak

 

Susret sa Nemačkom nema značaj prolaza u četvrtfinale jer su obe ekipe uz Madjarsku to ostvarili u našoj grupi. Meč koji se igra sutra u 10 je medjutim daleko bitniji zbog utiska koji žele da ostave naši igrači posle nekoliko slabih partija posebno u fazi odbrane.Pobeda ili remi donose drugo mesto i susret sa trećim timom iz „A“ grupe.

-Sve je u našim rukama, na samo u duelu sa Nemačkom.Idemo napred, možda ne tako vidljivo, ali ide. Moramo da vratimo stopostotnu koncentraciju.Malo nismo imali sreće u odbrani ali naravno da moramo da i sami damo svoj doprinos.Nama je svaka utakmica finale .Nemce smo malo gledali, znamo ko su im aduti.Sve zavisi od nas, našeg pristupa, našeg ritma i kontrole meča-kaže Filip Filipović.

Povezana vest:  Vojvodina nadigrala Ferencvaroš

Pomoćni trener Stanojević dodaje:

– Discipinovani su, odlično pripremljeni.Iskusni Čigir i Police daju ritam.Ekipno i individualno smo bolji ali to treba da se pokaže u bazenu.

Slobodan Nikić koji odlično igra na prvenstvu biće u sastavu posle odsustva u meču sa Makedonijom zbog bolesti.

– Nema potcenjivanja, setite se da je Nemačka izbacila Crnu Goru u osmini finala svetskog prvenstva u Rimu. Ne smemo da se opečemo.

Povezana vest:  Srbija u najjačem sastavu protiv Rusije

Andrija Prlainović kaže:

– Očekujem našu pobedu.Sve ekipe su vrhunske .Moramo da popravimo igru u odbrani i verujem da cemo u najvažnijim susretima biti pravi.

Srbija je tri utakmice igrala u 10. Ako osvojimo drugo mesto onda će četvrtfinalna utakmica biti odigrana u ponedeljak u 20.40.

– To će biti kao strani teren.Biće malo problema ali će se to srediti.Lično mi ne smeta da igram ujutru, trenirali smo u prepodnevnim terminima ali verujem da se takva promena neće odraziti – kaže Filipović.

Povezana vest:  Milenković: Trofej u Kupu veliki podstrek za nastavak sezone

Srbija danas ima jedan trening a sutra će u večernjim časovima imati takodje trening u cilju što bolje pripreme za četvrtfinalni susret.