ARENA-FUTSAL 03

POČELO POSTAVLJANJE PODLOGE U ARENU UOČI UEFA FUTSAL EURO

Crni parket umesto bazena

CRNA podloga „Mondo“ biće postavljena do subote ujutro u Areni Beograd i spremna za prve treninge futsal reprezentacija uoči starta UEFA Futsal EURO 2016. Stručnjaci iz Italije, na čelu sa Paolom Macom, dovezli su 20 tona težak laminat i krenuli sa postavljanjem u dvoranu koja će od 2. do 13. februara ugostiti 12 najboljih futsal reprezentacija Evrope.

Povezana vest:  Kokeza potpredsednik najvažnije komisije UEFA

– Dimenzije su 40mx20m, i reč je o dosta brzoj podlozi, koja pospešuje atraktivnost u samoj igri. Međutim, nije klizava. Sama površina je tako dizajnirana da lopta leti i brzo se okreće, patike odlično prijanjaju i nema padova ili proklizavanja. Uostalom, nijedan igrač se nije povredio na „Mondo“ podlozi ovog tipa poslednjih pet godina. Kvalitet je vrhunski – uverava Maca, koji dodaje da je iz Italije parket stigao spakovan u jednom velikom kamionu, raspoređenih u 30 ogromnih kaveza.

Povezana vest:  Flores zamenio Jokanovića u Votfordu

Italijani poručuju da je Arena idealna za ovakvu vrstu podloge.

– Dvorana je savršena, i olakšava nam postavku. Dovoljno nam je 20 sati da sve završimo. Dakle, večeras je gotova instalacije podloge, a sutra ujutro stavljamo linije na teren, logo i ostale detalje – objašnjava Maca.

Prvi meč na UEFA Futsal EURO 2016 igra se 2. februara od 18.30 časova, kada se sastaju Srbija i Slovenija. U večernjem terminu od 21 čas igraju Španija i Mađarska.

Povezana vest:  Vidić ipak ne igra protiv Kluža