edson pojacanje

Edson: Nadam se da ću opravdati očekivanja

Novi fudbaler Crvene zvezde Brazilac Edson Žoze da Silva rekao je danas da je svestan da je dovoden kao veliko pojačanje i da se nada da će tu ulogu uspeti da opravda. Edson (29) igra na poziciji štopera i potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.
-Svestan sam da sam najavljen kao veliko pojačanje Crvene zvezde, nadam se da ću tu ulogu uspeti da opravdam. To mi ne predstavlja teret, svestan sam odgovornosti – rekao je Brazilac novinarima na stadionu „Rajko Mitić“.
On će sutra otputovati na Kipar na pripreme ekipe, a u Zvezdi će nositi dres sa brojem pet. Edson je za sebe rekao da je jak igrač i dobar kod prekida, posebno prilikom izvodjenja slobodnih udaraca, ali da nije posebno brz i da će na tome raditi. 
On je naveo da je stekao pozitivne utiske o Beogradu i Zvezdi i da je srećan što će konačno imati priliku da zaigra u Evropi.
-Čuo sam i ranije za Zvezdu, to je veliki i jako dobar klub, srećan sam što sam potpisao ugovor i što ću igrati u Evropi. Nadam se da ću klubu pomoći u borbi za titulu i da ću igrati u nekom od evropskih takmičenja. Svestan sam kakav je nivo igre ovde, pružiću maksimum i verujem da ću klubu pomoći i uraditi šta god trener bude tražio od mene – rekao je Edson i dodao da je većinu utakmica u karijeri odigrao na poziciji levog štopera.
On je naveo da je Kaka najbolji napadač sa kojim je igrao, ali nije mogao da kaže koji je najbolji napadač protiv kojeg je igrao. Dodao je da će u Srbiji imati veliki izazov, jer zna da su napadači snažni i brzi, ali da misli da će uspeti da ih zaustavi.
On je rekao i da će mu se porodica priključiti u Beogradu, pošto mu je najvažnija njena podrška. Edson je počeo karijeru u Korintijansu a poslednje tri godine igrao je za Sao Paolo sa kojim je raskinuo ugovor.
Poslovni direktor Zvezde Stefan Pantović nije mogao da kaže da li će Vukašin Jovanović otići iz kluba. Jovanović nije otišao na pripreme sa saigrčima pošto je moguć njegov transfer u neki strani klub.
-Bolje da sačekamo, ne želim sada ništa da pričam – rekao je Pantović.

Povezana vest:  Fudbaleri Čukaričkog se okupili pred početak priprema