futsal 01022016 013

Sutra počinje EP u futsalu,Srbija na startu protiv Slovenije

Jubilarni 10. šampionat Evrope u futsalu počinje sutra u Beogradu, a turnir će od 18.30 sati u Areni otvoriti selekcije Srbije i Slovenije. Na šampionatu će učestvovati 12 najboljih selekcija Starog kontinenta, a svi očekuju spektakl, pre svega zbog činjenice da je Beograd dokazan organizator velikih takmičenja.
-Nakon Evropskog prvenstva u vaterolu, Beograd je domaćin šampionata i u futsalu. Biće to nova prilika da pokažemo da smo svetska metropola i pozvao bih navijače da ispune tribine, ali i da oborimo rekord od 8.000 gledalaca koji je postavljen u Belgiji – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević izjavio je da se nada istorijskom plasmanu u polufinale, a startni duel sa Slovenijom mogao bi da bude ključan na tom putu.
-Pobeda nad Slovenijom nam ?irom otvara vrata četvrtfinala, ali nema sumnje da će biti veoma teško. Igrali smo sa tom reprezentacijom mnogo puta i ekipa su za poštovanje. Svesni smo koliko interesovanje je izazvao ovaj turnir i učinićemo sve što je do nas da se odužimo svima koji će nas podržati – izjavio je Kovačević.
On je pozvao navijače da ispune Arenu, jer će prvi put gledaoci u Srbiji moći na jednom mestu da vide najbolje igrače Evrope.
-Siguran sam da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina i to može samo da nam bude dodatni vetar u leđa, nikako opterećenje. Kada je reč o dometima, oni su relativan pojam. Plasman na Evropska i Svetska prvenstva je veliki uspeh za nas, ali je činjenica da smo među 10 najboljih reprezentacija na kontinentu, pa i na planeti – poručio je Kovačević.
Pored Srbije i Slovenije, u grupi A je Portugalija, sa kojom će se srpski nacionalni tim sastati u subotu od 21 sat.
U grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C Rusija, Hrvatska i Kazahstan, dok su u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan.
Po dve najbolje reprezentacije plasiraae se u četvrtfinala, koja će biti odigrana 8. i 9. februara. Polufinale je 11, a finale i utakmica za trehe mesto 13. februara.
Titulu šampiona Evrope brani Italija.

Povezana vest:  Utakmica u Novom Pazaru prekinuta na osam minuta