dejan stankovic srb slo 02022016 013

Stanković: Sa ovakvom publikom sve je moguće

Ambasador UEFA Futsal EURO u Beogradu Dejan Stanković doživeo je otvorene ovacije od 11.000 gledalaca u Areni kada je pre meča između Srbije i Slovenije izašao na teren i pozdravio publiku. Rekorder po broju mečeva u dresu sa nacionalnim grbom potom je sa uživanjem pratio majstorije naših futsal igrača.
– Srbija se potvrđuje kao jedan veliki organizator sportskih manifestacija. Večeras je bilo spektakularno i bila mi je čast da budem deo ovog ambijenta. Siguran sam da je igračima bilo veliko zadovoljstvo i vrhunac u karijeri da igraju pred punom Arenom – rekao je Stanković, komentarišući pune tribine u dvorani.
Pobeda od 5:1 pojačava ambicije Srbije na UEFA Futsal EURO. Sledeći rival je Portugalija, a dva najbolja tima iz grupe A idu u četvrtfinale.
– Uz 11.000 ljudi sve je lakše. Ništa nije nemoguće pred punom Arenom. Verujem da će selektor Aca Kovačević napraviti sve što je u njegovoj moći sa ovom fenomenalnom grupom igrača koja već duže igra zajedno. Vidi se njihovo jedinstvo i volja za pobedom. U početku ovoga meča je možda bilo teško igračima da se pokažu pred ovakvim ambijentom, pred svojom publikom, mada su se posle oslobodili i pokazali umeće. Siguran sam da će u nastavku dati sve od sebe. Momci su pokazali da su umetnici sa loptom – istakao je Stanković.

Povezana vest:  Ibrahimović: Srećan sam u PSŽ, želim da ostanem

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages