tomislav_karadzicKaradžić veruje da ćemo proći grupu

 

Osnovni cilj fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom kupu u Južnoj Africi je plasman u osminu finala, a sve više od toga biće veliki dobitak za srpski fudbal, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

-Oduševljeni smo što smo se kvalifikovali za završni turnir, jer je to veliki uspeh, a naše ambije su plasman među 16 najboljih – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Mertezaker: Ne smemo da se zavaramo pobedom protiv Brazila

-Sve više od toga bio bi veliki dobitak za srpski fudbal, ali na ovakvim turnirima nikada ne znate šta može da se dogodi. Da biste uspeli treba da se poklopi dosta stvari – rekao je predsednik FSS.

Reprezentacija Srbije je među poslednjima doputovala u Južnu Afriku, ali Karadžić smatra da to neće predstavljati problem.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Rasprodat sever za finale

-Vremenski uslovi su veoma slični onima koje smo imali tokom priprema u Austriji i ne verujem da će klimatska adaptacija predstavljati problem za naše igrače – rekao je Karadžić.

Prema njegovom mišljenju, najvažnija je dobra priprema i atmosfera u ekipi.

-Imamo timski duh neophodan za ovakva takmičenja, a svi smo oduševljeni dočekom koji nam je ovde priređen. Pored toga, znamo da ćemo imati podršku oko 8.000 naših iseljenika i to nas unapred raduje – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  Janković: Uspeh Verone nije slučajnost

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić bio je oduševljen dočekom u hotelu „Sanisajd“, a večeras će održati prvi trening u Južnoj Africi.

-U pripremnim utakmicama postepeno smo dizali formu i uveren sam da ćemo ispuniti očekivanja ljudi u Srbiji – rekao je Antić.