claudio ranieri

Ranijeri: Sada su druge ekipe pod pritiskom

Trener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je danas da su najveći konkurenti njegove ekipe za osvajanje titule u Premijer ligi sada pod velikim pritiskom pošto moraju da nadoknade pet bodova zaostatka, koliko imaju njegovi fudbaleri na prvom mestu na tabeli.
U derbiju Premijer lige Lester je u subotu na gostujućem terenu pobedio Mančester siti sa 3:1 i stekao pet bodova prednosti na tabeli nad Totenhemom i Arsenalom. 
-Na početku sezone smo bili pod pritiskom pošto je cilj bio da opstanemo u Premijer ligi, ali sada je pritisak na ostalim klubovima koji su potrošili mnogo novca kako bi osvojili Ligu šampiona i Premijer ligu. Važno je da ostanemo koncentrisani, čvrsto na zemlji. To je važno pošto, prvi put u životu, ovi igrači rade posebne stvari. Važno je da se ne osvrćemo – rekao je Ranijeri, preneli su britanski mediji.
Ranijeri je naveo da bi na ekipu mogao da utiče pritisak trke za titulu, ali i da je tražio od svojih igrača da iskoriste iskustvo iz borbe za opstanak u ligi prošle sezone. 
-Pritisak, to bi moglo da bude problem, ali važno je da ostanemo mirni. Igračima bi moglo da pomogne iskustvo iz prošle sezone – rekao je Ranijeri.
U 25 kola u Premijer ligi Lester je ostvario 15 pobeda i pretrpeo samo dva poraza, najmanje u ligi. U sledećem kolu u nedelju Lester će igrati na gostujućem terenu protiv trećeplasiranog Arsenala.

Povezana vest:  Partizan bez baraža za Ligu šampiona