nfl-logo

Denver Bronkosi osvojili Super bol

Denver Bronkosi osvojili su svoju treću titulu šampiona američog fudbala (NFL) pošto su noćas u 50. Super bolu u Santa Klari pobedili Karolina Panterse sa 24:10. Bronkosi su dobrom odbranom osvojili trofej, pošto su uspeli da zaustave najbolji napad NFL lige i imali sedam obaranja.
Za najkorisnijeg igrača utakmice (MVP) proglašen je Von Miler iz Denvera, koji je potpuno zaustavio jednog od najboljih igrača Karoline Kema Njutona.
Denver je poveo sa 10:0 posle tačdauna i poena Malika Džeksona. Karolina je uspela da priđe na 7:10, ali su Bronkosi pojačali odbranu i preko Brendona Mekmanusa uspeli su da povedu sa 16:7 sredinom treće četvrtine. Denver je obezbedio pobedu posle tačdauna u poslednjoj četrvrtini Si Džej Andersona i pretvaranja Pejtona Meninga za konačnih 24:10.
Jedan od najboljih kvoterbekova u istoriji NFL lige Pejton Mening je sa 39 godina postao najstariji kvoterbek osvajač Super bola i prvi koji je osvojio dva trofeja sa dve različite ekipe, nakon što je 2007. godine trijumfovao sa Indijanapolis Koltsima.
Još nije poznato da li će petostruki najbolji igrač NFL lige Mening nastaviti karijeru.
-Ovo je bila emotivna nedelja za sve nas. Bivši trener Koltsa Toni Dangi mi je rekao da ne donosim emotivne odluke. Mislim da je to dobar savet, sačekaću da se sve slegne. Radujem se slavlju sa porodicom i prijateljima, a posle toga ću otići na odmor – rekao je Mening.
Njuton je vidno utučen rekao da su Bronkosi bili bolji u finalu.
-Igrali su bolje, ne znam šta još želite da kažem. Mi smo mnogo grešili, prodavali lopte. To je to – rekao je on.
U poluvremenu utakmice nastupo je bend Koldplej, pevačica Bijonse i pevači Bruno Mars i Mark Ronson.

Povezana vest:  SBB Vukovi i PBB Vajld Bors odigraće u nedelju utakmice poslednjeg kola Sportklub CEFL sezone