luciano spalletti

Spaleti: Roma je na pravom putu

Trener Rome Lućano Spaleti rekao je da je bilo taktičkih problema tokom utakmice sa Real Madridom u Ligi šampiona, ali da je i pored poraza njegova ekipa bila prilično dobra i da se nalazi na pravom putu.
Fudbaleri Rome izgubili su sinoć na svom terenu od Real Madrida sa 0:2, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Golove su postigli Kristijano Ronaldo i Hese Rodriges.
Uprkos porazu, navijači Rome su na kraju utakmice aplauzom ispratili svoje igrače.
-Navijači Rome su navikli na velike igrače, velike trenutke i odlične igre. Ako su aplaudirali, to je zato što su videli veliki trud i znali su da nismo nagrađeni za taj trud. Real ima kvalitet, dajte im metar i pretvoriće ga u kilometar. Mi nismo tako dobri kao oni da možemo da iskoristimo dodatni prostor – rekao je Spaleti, preneli su italijanski mediji.
On je dodao da je njegova ekipa imala problema u odbrani posebno kod drugog gola, ali i da nije dovoljno fizički spremna.
-Ne želim da pričam o fizičkoj pripremljenosti, jer ako to kažete igračima mogu da iskoriste kao alibi. Ne želim da kažem mojim igračima da su inferiorni u odnosu na protivnika u fizičkom smislu. Imaju priliku da se dokažu. Ponekad malo kasnimo u odbrani, a to znači da moramo više da radimo. Prvenstveno radim na taktici, ali ako kažem da je u pitanju fizička sprema, onda bi to bila poruka igračima da mogu da izgube i mesec dana pre nego što se poprave – rekao je Spaleti.
Trener Rome naveo je da njegova ekipa nije napravila Realu mnogo problema na sredini terena, ali da je ipak zadovoljan igrom.
-Posle gola Real se smirio i pokušao da kontroliše utakmicu. Mojim igračima mogu samo da kažem da su bili prilično dobri. Ima još mnogo posla, ali na pravom smo putu – rekao je Spaleti.
Revanš utakmica igraće se 8. marta u Madridu.

Povezana vest:  Zvezda direktno na TV Foks