superliga srbije

Zvezda čeka Mladost, Partizan na Vračaru protiv OFK Beograda

Utakmicama 23. kola, posle dvomesečne pauze, nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije, fudbaleri vodeće Crvene zvezde igraće kao domaćini protiv Mladosti iz Lučana, a Partizan će na Vračaru igrati sa OFK Beogradom.
U prvoj utakmici prolećnog dela sezone Čukarički će danas od 16 časova na Banovom brdu dočekati Metalac. Beogradski tim je u poslednje tri utakmice bez pobede i pokušaće da pobedi kako bi zadržao drugo mesto na tabeli. Metalac je 11. na tabeli i želi pobedu kako bi ostao u igri za plasman u plej-of.
Vodeća Crvena zvezda igra u subotu od 14 časova na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Mladosti i želi da nastavi niz pobeda i ostane jedina neporažena ekipa u Super ligi. Crveno-beli imaju 62 boda, a Mladost je sedma na tabeli sa 31 bodom i pokušaće da iznenadi domaći tim i zadrži se u sredini tabele.
Fudbaleri Partizana u nedelju od 14 časova na Vračaru igraju protiv OFK Beograda i žele pobedu kako bi zadržali priključak za vodećim ekipama. Crno-beli u polusezonu ulaze sa nekolicinom novih igrača i novim trenerom Ivanom Tomićem, koji je na kraju jesenjeg dela zamenio Ljubinka Drulovića. Partizan će igrati bez jednog od najboljih igrača Andrije Živkovića koji je izbačen iz prvog tima jer nije želeo da produži ugovor.
Aktuelni šampion je četvrti na tabeli sa 36 bodova, zaostaje bod za drugoplasiranim Čukaričkim i Borcem, a 26 za Zvezdom, sa kojom će naredne nedelje igrati „večiti“ derbi. „Romantičari“ takodje u polusezonu ulaze sa novim trenerom Draganom Radojičićem, bez pobede su u poslednja četiri kola i zauzimaju 13. mesto na tabeli sa 19 bodova.
Trećeplasirani Borac igraće u subotu od 14 časova u Čačku protiv Jagodine i želi pobedu kako bi ostao u vrhu tabele. Borac, koji će sa novim trenerom Ljubišom Stamenkovićem igrati u polusezoni, vezao je dva poraza u poslednja dva duela pa je dozvolio protivnicima da ga sustignu, dok je Jagodina u poslednjem meču jesenjeg dela pobedila Rad (1:0) i prekinula niz od tri utakmica bez pobede, ali se i dalje nalazi na 14. mestu na tabeli sa 19 bodova.
Vojvodina će u subotu od 15 časova igrati u Novom Sadu u vojvodjanskom duelu protiv Spartaka. Novosadjani u takmičenje ulaze bez svog najboljeg igrača Mirka Ivanića, koji je prešao u BATE Borisov. Ekipa Nenada Lalatovića je peta na tabeli sa 35 bodova, bodom manje od Partizana, a Spartak je poslednji, 16. na tabeli sa 15 bodova.
Fudbaleri Rada u subotu od 14 časova igraju u Beogradu protiv Novog Pazara i pokušaće da prekinu niz od 12 utakmia bez pobede, Radnički će u Nišu u nedelju od 14 časova igrati protiv Javora, a u isto vreme u Beogradu u“derbiju“ sredine tabele Voždovac će igrati protiv Radnika.

Povezana vest:  Rajo pobedio Seltu i prekinuo niz od tri poraza

Parovi 23. kola Super lige Srbije.
Petak:
Čukarički – Metalac (16.00)
Subota:
Borac – Jagodina (14.00)
Crvena zvezda – Mladost (14.00)
Rad – Novi Pazar (14.00)
Vojvodina – Novi Pazar (15.00)
Nedelja:
OFK Beograd – Partizan (14.00)
Radnički (N) – Javor (14.00)
Voždovac – Radnik (14.00)