aleksandar cvetkovic par

Cvetković: Pružićemo maksimum u polufinalu pa šta bude

Košarkaš Partizana Aleksandar Cvetković rekao je da će njegova ekipa pružiti maksimum u polufinalu i da se nada da će to biti dovoljno da se plasira u finale Kupa Radivoja Koraća.
-Spremićemo se za polufinale, daćemo maksimum, borićemo se i videćemo koliko će to biti dovoljno – rekao je Cvetković novinarima u Nišu.
Partizan se u uzbudljivoj utakmici sa FMP-om u četvrtak uveče plasirao u polufinale Kupa, u kome će igrati sa boljim iz večerašnjeg duela Crvene zvezde i Smedereva. Crno-beli su pobedili FMP sa 85:83, u duelu u kom su imali i 16 poena prednosti, ali je protivnik u poslednjoj sekundi imao šut za pobedu. Cvetković je rekao da Partizan treba što pre da zaboravi tu utakmicu i da iz nje izvuče pouke.
-Bilo je uzbudljivo u završnici, nismo sebi smeli da dozvolimo takav luksuz da u poslednjem napadu branimo pobedu. Neću ni da govorim šta bi bilo i šta bi se dešavalo da smo izgubili. Igrali smo jako lose – rekao je on.
Plejmejker crno-belih je nastupio protiv FMP-a, iako sedam dana nije trenirao zbog problema sa primicačem.
-Izdržao sam, nisam imao nikakvih tegoba i sve je u redu – dodao je on.
Cvetković je rano ušao u problem sa ličnim greškama, za šta je rekao da je posledica njegove velike želje nakon pauze zbog povrede. Njegov saigrač Vanja Marinković rekao je da je očekivao tešku utakmicu protiv FMP-a.
-Znali smo da je FMP jaka ekipa, pogotovo što je prva u srpskom prvenstvu. Očekivali smo ovako nešto, a nama je pala koncentracija kod plus 16. Na kraju smo se nekako izborili – rekao je Marinković.
Prema njegovim rečima, ekipa Partizana mora da popravi koncentraciju, pogotovo kada ima osetnu prednost. Marinković nije želeo da govori o polufinalu dok večeras ne sazna ime protivnika. Partizan će svoju utakmicu polufinala igrati u subotu od 21 čas u niškoj hali Čair.

Povezana vest:  Zvezdin put do 1/8 finala Evrokupa