policija_juzna_afrika_2SP JUŽNA AFRIKA

Opljačkana tri novinara u hotelu blizu Johanesburga

 

Naoružani napadači su jutros opljačkali dva portugalska i jednog španskog novinara koji su došli u Južnu Afriku da izveštavaju sa Mundijala, rekli su novinari i policija.

Iz njihove luksuzne rezidencije blizu Johanesburga su ukradeni oprema, novac, pasoši i odeća, ali niko nije ranjen.

Naoružani ljudi su upali u hotel kod Magalijesburga, severoistočno od Johanesburga oko 4.00 sati ujutro dok su novinari spavali.

Povezana vest:  Gigs želi povratak u reprezentaciju Velsa

-Ja sam se jedini probudio dok su lopovi bili u mojoj sobi. Bilo ih je dvojica. Jedan mi je uperio pištolj u glavu i rekao mi da ćutim. Drugi je počeo da pretura po mojim stvarima – rekao je agenciji Frans pres Portugalac Antonio Fimoes.

On je rekao da su lopovi otišli sa novcem koji su našli, pasošima, foto opremom i odećom. Dodao je da se u drugim sobama niko nije probudio i da su pljačkaši odneli šta su našli.

Povezana vest:  Rejes se zbog bolesti oca vraća u Sevilju

Policija je saopštila da se nada brzom hapšenju dvojice pljačkaša.

Ovo je prva oružana pljačka povezana za Svetskim fudbalskim prvenstvom koje počinje u petak. Južna Afrika, sa pedesetak ubistava dnevno, važi za zemlju sa visokom stopom kriminala.

Krajem maja oko 2000 dolara ukradeno je iz hotelskih soba igrača tima iz Kolumbije koji su došli u Južnu Afriku na prijateljsku utakmicu.

Povezana vest:  29. KOLO BUNDES LIGE, Kandidati za titulu u derbiju kola