gvardiola opsuetn

Gvardiola: Ne zanima me fizička pripremljenost igrača

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe protiv Juventusa u osmini finala Lige šampiona i dodao da njegovi fudbaleri nisu ispustili prednost od dva gola zbog slabije fizičke pripremljenosti.
Bajern i Juventus su sinoć u Torinu odigrali nerešeno 2:2, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Nemački šampion je poveo golovima Tomasa Milera i Arjena Robena, ali su crno-beli izjednačili preko Paula Dibale i Stefana Storarija. Bajern je potpuno dominirao prvih sat vremena, ali je posle toga Juventus preuzeo inicijativu i uspeo da izbegne poraz.
Gvardiola je, uz psovku, rekao da ga ne zanima fizička pripremljenost igrača, već psihička.
-Znam da je u Italiji sve oko fizičke spreme, ali mene zanima samo psihičko stanje igrača – rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.
On je dodao da je ponosan na igru koju su njegovi fudbaleri prikazali na domaćem terenu italijanskog šampiona, koji je u izuzetnoj formi u poslednjih nekoliko meseci.
-Nisam očekivao da dodjemo u Torino i… Juve da ne šutne na gol ili da mi odigramo 90 fantastičnih minuta. Oni imaju igrače kao što su (Mario) Mandžukić, (Pol) Pogba i (Leonardo) Bonući, jednog od mojih najomiljenijih igrača. Pokazali smo karakter, mogli smo da pobedimo. Imamo tim sa mnogo mladih igrača, izvući ćemo pouke. Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv Juventusa – rekao je Gvardiola.
Revanš utakmica igraće se 16. marta u Minhenu.
-Zadovoljan sam našom igrom. To je verovatno bilo veče kojim sam do sada u trenerskoj karijeri najzadovoljniji – rekao je Gvardiola.

Povezana vest:  Valensija produžio ugovor sa Junajtedom