sep blater fifa

Blater: Infantino, prijatelji u FIFA su retkost

Bivši predsednik FIFA Sep Blater pozdravio je odluku da njegov naslednik bude Đani Infantino, ali ga i upozorio da neće imati puno prijatelja u najvećoj fudbalskoj organizaciji.
-Čestitam Infantinu, ali mora da zapamti da mu na toj poziciji neće biti lako. Očekuju se čuda i znam kako je to jer sam služio FIFA 41 godinu. Ukoliko Đani hoće neki savet ili mišljenje od mene, ne bi trebalo da se ustručava – napisao je Blater u otvorenom pismu javnosti.
Infantino je nasledio Blatera posle velikog korupcijskog skandala koji je zahvatio FIFA, posle kojeg je kažnjen Švajcarac sa šestogodišnjom zabranom van fudbala.
-Mora da se pripremi za to i bude oprezan. Dok si predsednik svi te podržavaju i govore lepe reči, pravi prijatelji su retkost. Kada je Infantino izabran osetio sam olakšanje jer nemam više odgovornost i brinuću samo o sebi – zaključio je Blater.
Infantino je izabran na četverogodišnji mandat, do 2019. godine, a pobedio je ispred šeika Salmana bin Ibrahima el Kalife, princa Alija bin el Huseina i Francuza Žeroma Šampanja.

Povezana vest:  27. KOLO JELEN SUPER LIGE, Nove pobede Partizana i Zvezde