kk-crvena-zvezda1

Zvezda: Učinili smo sve, ali očekuje nas kazna

Košarkaški klub Crvena zvezda najavio je da će biti kažnjen zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca sa tribina tokom meča sa Efesom u Vršcu u 8. kolu Top16 faze Evrolige.
-Klub je učinio sve da utakmica izgleda kao da je organizovana u dvorani Pionir i po visokim standardima Evrolige. Ipak, i pored brojnih apela, nekoliko neodgovornih pojedinaca bacili su senku na ovaj spektakl, bacajući upaljač, plastičnu flašicu na parket i koristeći laser kako bi ometali protivničke igrače. Te primedbe našle su se u izveštaju delegata Evrolige, pa klub najverovatnije očekuje nova kazna – navodi se u saopštenju crveno-belih.
Ekipa Dejana Radonjića protiv tima iz Istanbula zabeležila je petu pobedu u Top16 fazi i sada ima velike šanse da se plasira u četvrfinale najjačeg takmičenja, pošto se nalazi na trećem mestu E grupe.
-Očekuju nas još najmanje dve velike utakmice u Evroligi ove sezone u Beogradu, a podrška sa tribina o kojoj se priča u celoj Evropi, biće preko potrebna. Stoga još jednom apelujemo na sve navijače i simpatizere da u narednim mečevima, bez obzira na dešavanja na parketu, fer i korektno pružaju podršku svojim ljubimcima, kako klub ne bi bio dodatno sankcionisan, i na kraju uskraćen za navijanje na utakmicama koje predstoje.
Iz Zvezde poručuju da je klub još jednom pokazao da je spreman za najveće izazove, organizujući meč u Vršcu protiv Efesa.
-I pored dilema i nedoumice,da li je uopšte moguće izvesti ovakav logistički poduhvat, i bukvalno preseliti i organizovati utakmicu najelitnijeg evropskog takmičenja van Beograda, srpski šampion i jedini predstavnik naše zemlje u evropskim takmičenjima, pokazao je da je i to moguće. Gotovo bez većih poteškoća položio je jedan od teških zadataka koji se našao pred njim u Evropi.
Crvena zvezde se zahvalila gradu Vršcu, sportskom centru „Milenijum“, legendi kluba Dragiši Vučiniću, i svima koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji utakmice.

Povezana vest:  NBA VESTI, Novicki Džejmsa i Vejda nazvao detinjastim