bekenbauerSP JUŽNA AFRIKA

 

Bekenbauer: Nemačka može do polufinala

 

Fudbalska reprezentacija Nemačke može da izbori plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, rekao je danas legenda fudbala Franc Bekenbauer.

-Pozitivno razmišljam, Nemačka je među favoritima. Uz malo sreće, očekujem ih u polufinalu -rekao je Bekenbauer posle posete kampu reprezentacije Nemačke u Pretoriji.

Bekenbauer je kao kapiten osvojio Svetsko prvenstvo 1974. godine, a kao selektor Nemačke 1990. godine.

Nemačka će se na Mundijalu u Južnoj Africi takmičiti sa drugim najmlađim timom u istoriji reprezentacije, prosek starosti je nešto ispod 25 godina.

Povezana vest:  Benzema: Možemo da osvojimo "triplu krunu"

U timu „pancera“ neće biti Balaka, ali i još četvorice igrača zbog povreda.

Bekenbauer je rekao da odsustvo kapitena Mihaela Balaka ne mora da bude hendikep za ekipu i ocenio da je mladi tim Nemačke bez zvezda dobro izbalansiran.

-Balak je bio vođa, kapiten, glava nemačkog tima i nedostajaće ekipi. Ali, to ne mora da bude hendikep, ekipa je dobro izbalansirana. Ako nastave sa ovakvim rezultatima, ne treba im velika zvezda u timu – rekao je on.

Povezana vest:  Maradona: Ne drogiram se skoro 12 godina

Bekenbauer je dodao da su ga ohrabrile dve pobede u prijateljskim utakmicama, protiv Mađarske 3:0 i Bosne i Hercegovine 3:1.

Selektor Joahim Lev rekao je da je ekipa dobro pripremljena i da svi jedva čekaju prvu utakmicu na Mundijalu protiv Australije, u nedelju od 20.30 u Durbanu.

-Puni smo intuzijazma i iščekivanja. Uradili smo sve što smo mogli i svi pozitivno razmišljaju. Ostavili smo probleme (sa povredama) iza sebe i gledamo napred, možda igrači nemaju mnogo iskustva, ali žele da uče – rekao je Lev.

Povezana vest:  Mesi doneo pobedu Barseloni u Madridu

Lev je rekao da je teško predvideti kako će mladi igrači igrati pod pritiskom.

-I iskusni igrači mogu da greše. Ne možete očekivati da neko odigra ceo turnir bez greške. Želimo da nadigramo protivnike. Ulazimo u turnir sa mnogo samopouzdanja i nećemo čekati da se nešto dogodi, pokušaćemo sami da napravimo rezultat – rekao je on.

Pored Nemačke i Australije u Grupi D takmiče se još i Srbija i Gana.