Vlade Divac, Dragos Pavicevic, Damir StajnerOlimpijski dan u Košutnjaku 12. juna

„Olimpijski dan“ koji će se ove godine održati na Košutnjaku, najavljen je na konferenciji za novinare u McDonald’s restoranu, Fontana na Novom Beogradu.

Ove godine „Olimpijski dan“ će se održati 12. juna sa početkom u 11 časova, po prvi put na trim stazi, na Košutnjaku. Slogan manifestacije biće „Voli, trči, Olimpizmu se uči“! Ovaj događaj, kojim se širom sveta obeležava rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta, organizuje Olimpijski komitet Srbije, u saradnji sa kompanijom McDonald’s Srbija, koja je tradicionalno generalni sponzor ove manifestacije.

Cilj „Olimpijskog dana“ je podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i zaštite životne sredine, kao i popularizacija Olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ligeti pobednik veleslaloma u Sent Moricu

Dragoš Pavićević, generalni direktor McDonald’s Srbija svima je poželeo dobrodošlicu: – Na globalnom nivou McDonald’s je top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta, ali meni je posebno drago da, ovde, u Beogradu, možemo da pružimo podršku ovoj manifestaciji koja promoviše i neguje sport za sve. Biće ovo lepa prilika da provedemo malo vremena u društvu svojih porodica i u prirodi.

-Zahvaljujem se komapniji McDonald’s Srbija na kontinuiranoj podršci pri organizaciji „Olimpijskog dana“. Jedna od osnovnih ideja manifestacije je da promovišemo olimpijske vrednosti i porodicu kao stub našeg društva. Pozivam sve roditelje da dođu, da dovedu svoju decu i da zajedničkim snagama pokušamo da im prenesemo sistem vrednosti, olimpijskih vrednosti, u koje mi verujemo. Vidimo se u subotu na Košutnjaku – rekao je Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija u četvrtfinalu protiv Slovenije na SP

Damir Štajner, menadžer projekata OKS i organizator „Olimpijskog dana“ preneo je detalje vezane za trke koje će održati u okviru ovogodišnjeg manifestacije. Pored trke na 200 metara, za uzrast do 4 godine, trke na 400 metara, za uzrast do 8 godina i trke zadovoljstva za sve uzraste na 3600 metara, novina ovogodišnje manifestacije su porodična trka za roditelje i decu na 400 metara, kao i štafetna trka u kojoj će usčestvovati OKS, Mc Donaldl’s i kompanije članice sponzorskog pula OKS. Jednu od izmena za Olimpijski komitet Srbije trčaće i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  NHL VESTI, Ovečkin iznenađen i razočaran kaznom

Generalni sponzor obezbedio je za učesnike majce „Olimpijskog dana“ i osveženje, a kompanija Telenor, generalni sponzor OKS i kompanija Merkator S, zlatni sponzor OKS obezbedili su posebne poklone za najbrojniju i najstariju porodicu. Najbrojnija i najstarija porodica dobiće internet modem i 30GB saobraćaja od kompanije Telenor, dok će kompanija Merkator S, najbrojnijoj porodici dodeliti vaučer na 10.000 dinara za kupovinu u Merkator ili Rodić megamarketima.