UEFA Liga Sampiona copy

Skupljim ulaznicama za finale LŠ porasla cena, jeftinije zamrznute

Cena ulaznica za finale Lige šampiona porasla je za 14 odsto, a za navijače je odvojeno dve trećine mesta na stadionu u Milanu, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (Uefa).
Prvih šest hiljada ulaznica prodato je danas na lutriji, dok će 40.000 naknadno biti podeljeno navijačima klubova finalista. Stadion San Siro će za finale imati kapacitet od 71.500 mesta.
Cena ulaznica za najskuplja mesta na tribinama, kojih je 30 odsto, porasla je sa 390 na 440 evra. Mesta kategorije dva, kojih je 26 odsto, koštaju 320, što je za 14 odsto skuplje nego do sada.
Ulaznice za drugu najnižu kategoriju ostale su 160 evra, a Uefa je zamrzla i cenu za najjeftinija sedišta na 70 evra, a takvih je 11 odsto na stadionu.
-Kao i prethodnih godina, Uefa se konsultovala s nezavisnim Udruženjem fudbalskih navijača Evrope, kada je reč o određivanju cena ulaznica za finale Lige šampiona – navodi se u saopštenju Uefe.
Čak 25.500 ulaznica biće izdvojeno za sponzore, emitere, goste Uefe, nacionalne saveze i lokalne organizatore.
Odlazeći generalni sekretar Uefe Đani Infantino, koji je u međuvremenu postao predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa), rekao je da je želeo da približi navijače igri. Kako je istakao, oni su „predugo bili zanemarivani“.
-Ja sam navijač. Znam šta znači putovati kilometrima, automobilom, vozom, avionom, kako god. Mnogo puta sam u životu putovao dugo da bih gledao svoj omiljeni klub – rekao je Infantino, koji je vatreni navijač Intera iz Milana.
Finale ovosezonske Lige šampiona igraće se 28. maja.

Povezana vest:  Staniša Mandić: Idemo korak po korak, Urugvaj sad najvažniji